Válasz

2023.09.14. 09:43

Szijjártó Péter reagált arra, hogy az Európai Parlament elítélte a külügyminiszter cselekedetét

Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe. Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le? –stílusosan reagált Szijjártó Péter a közösségi oldalán arra, hogy az Európai Parlament (EP) elítélte szerdai ülésén.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatót tart a minisztériumban 2023. augusztus 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A külgazdasági és külügyminiszter Hongkongból Isztambulba tartott, a Türk Államok Szervezetének kereskedelmi ülésére, ám repülőgépével leszálltak tankolni a kazahsztáni Almatiban, ekkor értesült az uniós testület lépéséről.

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában sajnálatát fejezi ki a magyar kül- és kereskedelmi miniszter 2023. februári minszki hivatalos látogatása miatt, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.

Az EP egyébként már egy korábban elfogadott állásfoglalásában is bírálta Szijjártó Pétert, amiért 2023. február 13-án elutazott a belarusz fővárosba.

Menczer Tamás: Korrupt, háborúpárti képviselők ítélik el Szijjártó Pétert

Az Európai Parlament nevű gittegylet bírálta, elítélte Szijjártó Péter magyar külügyminisztert, amiért az idei év elején Belaruszban, Minszkben tárgyalt. Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy persze az Európai Parlament azért ítélte el és kritizálja Szijjártó Pétert, mert a magyar külügyminiszter békepárti, békét akar, az Európai Parlamentben üldögélő derék képviselők ezzel szemben háborúpártiak – fogalmazott videóüzenetében Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. 

–  Mit tudunk még az Európai Parlamentről? Tudjuk azt, hogy az Európai Parlament nyakig benne van a korrupcióban, az Európai Parlamentben jellemzően korrupt, megvásárolt, fizetett képviselők ülnek, ezt ma már mindenki tudja, egészen nyilvánvaló – magyarázta Menczer Tamás. Hozzáfűzte:

„Azt is tudjuk az Európai Parlamentről, hogy megdöbbentő és abszurd módon az európai érdekkel ellentétben cselekszik, hiszen napnál világosabb, hogy az európai érdek a béke, ezen a háborún Ukrajna és Oroszország mellett Európa veszíti a legnagyobbat.”

Az államtitkár szerint továbbá azt is tudni lehet az Európai Parlamentről, hogy a magyar baloldali képviselők vezetésével folyamatosan támadja Magyarországot.

–  Tehát korrupt, megvásárolt és háborúpárti emberek kritizálják, ítélik el a magyar külügyminisztert, ami egészen nonszensz – összegezte az elmondottakat Menczer Tamás.

Az államtitkár továbbá hangsúlyozta, hogy Szijjártó Péternek legalább két nyomós oka volt a belarusz tárgyalásra, az egyik, hogy a kommunikációs csatornákat, kiváltképp háború idején, nyitva kell tartani.

– Ha nem tárgyalunk egymással, akkor soha nem lesz béke, létfontosságú a kommunikáció – közölte. Elmondása szerint a tárgyalások másik oka az energiabiztonság, mivel Ukrajna előtt Belaruszon keresztül szállítják a Magyarország szempontjából létfontosságú, kiemelten fontos orosz kőolajat hazánk felé.

– Akármekkora nyomást helyeznek ránk Brüsszelből, a magyar kormány békepárti marad, mi békét akarunk, nem hagyjuk, hogy belesodorjanak, belepréseljenek minket ebbe a háborúba, Magyarország fizikai biztonságát és energiabiztonságát is megvédtük eddig is és meg fogjuk védeni a jövőben is – zárta a gondolatait Menczer Tamás.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában