Hanuka ünnepe

2023.12.07. 08:57

Orbán Viktor: Magyarország a béke szigete, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet

Levélben köszöntötte a magyarországi zsidóságot Orbán Viktor miniszterelnök hanuka ünnepe alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Az év legsötétebb napjain meggyújtott hanukagyertyák arra emlékeztetnek, hogy a leghosszabb éj sem tarthat örökké és még a legnehezebb időszakoknak is vége szakad egyszer

– írta Orbán Viktor, hozzátéve: ez az üzenet különösen fontos most, amikor Európa-szerte erősödik az antiszemitizmus, melynek következtében ártatlan embereket érnek támadások pusztán származásuk és hitük miatt. „Jó érzéssel tölt el, hogy Magyarország ezekben a nehéz időkben is a béke szigetét jelenti a világban, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet és ünnepelhet” – fogalmazott a kormányfő.   

Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén, és azt kívánjam, hanuka csodája hozza el a várva várt békét is mindannyiunknak!

– zárul Orbán Viktor ünnepi levele, melyet idén is a hazai zsidó szervezetek vezetőinek kézbesítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában