Álláspont

2024.01.24. 15:05

Orbán Viktor: a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát (frissült)

A magyar miniszterelnök telefonon beszélt a NATO-főtitkárral, akit megerősített abban, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-csatlakozását.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (j) Brüsszelben a szövetség rendkívüli csúcstalálkozóján 2022. február 25-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor biztosította Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt arról, hogy a magyar kormány támogatja Svédország felvételét az észak-atlanti szövetségbe. Erről a kormányfő az X közösségi oldalon számolt be.

Bejegyzésében úgy fogalmazott:

Megerősítettem, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát. Hangsúlyoztam azt is, hogy továbbra is szorgalmazni fogjuk, hogy a magyar Országgyűlés szavazza meg Svédország csatlakozását, és az első adandó alkalommal zárja le a ratifikációt.

A NATO-főtitkár azt várja, hogy a magyar parlament gyorsan ratifikálja Svédország csatlakozását

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az X közösségi felületen szerdán közzétett üzenetében bejelentette, hogy telefonbeszélgetést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel, és reményét fejezte ki, hogy Svédország NATO-tagságának ratifikációja Magyarországon is befejeződik, amint a parlament újra összeül.

Üzenetében a főtitkár kiemelte: jó telefonbeszélgetést folytatott a magyar kormányfővel. Üdvözölte, hogy a miniszterelnök és a kormány egyértelműen támogatja Svédország NATO-tagságát.

 „Várom a ratifikációt, amint újra összeül a parlament” – tette hozzá Stoltenberg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában