Brüsszeli botrány

2024.02.08. 12:04

Katargate: rendszerszintűek a baloldali korrupciós ügyek

A Nézőpont Intézet szakértője szerint képmutatás jellemzi az európai balliberális elitet Eva Kaili ügyében.

MW

Eva Kaili

Forrás: SOOC / AFP

Fotó: Menelaos Myrillas

Az Európai Unió Törvényszéke január közepén elutasította Eva Kaili keresetét, amellyel azt akarta elérni, hogy ne függesszék fel a mentelmi jogát. Kailit és három társát 2022. december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok. A vád ellenük bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció.

Kaili ügye nemrég egy másik történet kapcsán került az Európai Parlament elé, azonban mentelmi jogának felfüggesztése nem értelmezhető a közelgő EP-választások nélkül – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Erdélyi Rezső Krisztián.

Egyrészt azon képmutatás miatt, amely a témában az európai balliberális elitet jellemzi. Miközben ugyanis a Katargate rávilágított arra, hogy a baloldalon korrupciós ügyek vannak, aközben ők vádolják folyamatosan ugyanezzel a jobboldalt. Mostanra pedig világossá vált, hogy ezek a baloldali korrupciós ügyek nem elszigetelt esetek, hanem rendszerszintűek, ami könnyen elidegenítheti a választókat

– hangsúlyozta a Nézőpont Intézet elemzője. 

Hozzátette: „Másrészt fontos kampánytémája az európai jobboldalnak, hogy Brüsszelben más megítélés alá esnek a baloldali-liberális irányvonalat kiszolgáló politikusok – mint Kaili.”

A mentelmi jog felfüggesztésével azonban a föderalisták előtt megnyílik egy olyan értelmezés kommunikálásának lehetősége, amely szerint míg az európai elit tiszteli a jogállamot, addig az általuk populistáknak nevezettek nem

– zárta gondolatait  a szakértő.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában