Sértettség

2024.03.20. 16:40

Kocsis Máté: Magyar Péter bosszút akar állni (videó)

Meghallgatták Varga Judit volt férjét a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, az ígért bizonyítékokat azonban nem mutatta be. A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyar nyilatkozata „csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása”.

MW

Forrás: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

„Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – nyilatkozta Kocsis Máté az ATV-nek Magyar Péter ügyészségi meghallgatása után. 

A történtekért a kormányt és annak egyes tagjait okolja, ezért vádaskodik, de amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása

 – véleményezte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Diákhitel Központ volt igazgatójának mai kijelentéseit.

A bizonyítékok elmaradtak

Varga Judit volt férjét két Facebook-posztja miatt négy órán keresztül hallgatták meg ma a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen.

Az esemény után tartott sajtótájékoztatón Magyar azt mondta, hogy a Völner–Schadl-ügy kapcsán hallgatták meg az ügyészek – tájékoztat a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, Magyar három állítást tett: szerinte Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tudott a Schadl-ügyről; a nyomozás lezárulta és Schadl György végrehajtó kamarai elnök meggyanúsítás előtt fél évvel a kormány tudott arról, hogy megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták a később ugyancsak meggyanúsított és megvádolt Völner Pál igazságügyi államtitkárt is. Végül arról is beszélt, hogy Rogán Antal emberei manipulálták az ügyészségi iratokat. 

Az újdonsült politikust az ügyészség március 26-ára ismét beidézte.

Varga Judit exférje azt ígérte, arra az alkalomra magával hozza a bizonyítékait, köztük hangfelvételeket is, amelyeket nyilvánosságra akar hozni

 – írja a Magyar Nemzet.

„Én készítettem a bizonyítékokat” (videó)

„A bizonyítékaim hangfelvételek, amelyeket én készítettem” – mondta szerdán Magyar Péter, miután véget ért első meghallgatása a Központi Nyomozó Főügyészségen. Magyar a héten írt róla, hogy tanúként idézték be az ügyészségre, azonban akkor azt állította nem tudja milyen ügyben. Közösségi oldalán azt írta, hogy

elmondom a hatóságnak a rendelkezésemre álló összes információt és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatom.

Magyar azonban a bizonyítékok nélkül érkezett az ügyészségre és konkrétumokat meghallgatása után sem fogalmazott meg. 

A Magyar Nemzet által készített videó itt tekinthető meg:

Visszautasította az ügyészség Magyar Péter vádjait

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) is reagált, miután Magyar Péter mai tanúkihallgatása után azt állította, hogy az ügyészségi iratokat valaki vagy valakik meghamisították, átírták, a Völner–Schadl-ügyről pedig a meggyanúsítások előtt tájékoztatták a kormánytagokat. Az ügyészség közleményében emlékeztet, Magyar korábban közölte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása, az ügyben több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a KNYF szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, és a tényállás tisztázása miatt beidézték Magyart, aki szerdán tanúként vallomást tett.

A vallomásban Magyar Péter az úgynevezett Völner–Schadl-ügyről közölt állításokat, amelyeket bizonyítékokkal nem tudott alátámasztani

– fogalmaznak. Illetve hozzáfűzik, Magyar Péter azt állította, hogy nem tudta, milyen ügyben idézték, de vannak bizonyítékai, ezért az ügyészség egy későbbi időpontra újra beidézte őt tanúként azzal, hogy ezen bizonyítékokat hozza magával. „Ezek birtokában lehet majd értékelni a Magyar Péter által elmondottakat” – részletezték.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ reakciója a következő:

Magyar Péter a kormányon akar bosszút állni, amiért elhagyta a felesége és elveszítette kormányzati megbízásait. Állításai alaptalanok. Minden, amit mond, üres szóbeszéd. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már az Országgyűlésben Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában