PR cikk

2011.07.27. 10:16

Öko-fesztivál sztárvendégekkel

Sokoldalú kikapcsolódást és a környezettudatos életmóddal történő ismerkedés lehetőségét kínálja mindenki számára az idén már második alkalommal megrendezésre kerülő Tó-vidék Fesztivál.

Sokoldalú kikapcsolódást és a környezettudatos életmóddal történő ismerkedés lehetőségét kínálja mindenki számára az idén már második alkalommal megrendezésre kerülő Tó-vidék Fesztivál. A magyar popzenei élet jeles képviselői – Rúzsa Magdi, Első Emelet, Fenyő Miklós és Dj. Dominique – mellett Sarud, a Tisza-tavi Eurohome strandon izgalmas programokkal várja a látogatókat augusztus 5. és 7. között. A szervezők szakmai és civil szervezetek interaktív, szórakoztató foglalkozásain keresztül mutatják be a vidéki életmód szépségeit, ökológiai értékeink megóvásának fontosságát, s egyben a természet olyan varázslatos világába invitálják meg a Fesztiválra érkezőket, amelybe bepillantást nyerve önkéntelenül is elgondolkodnak az ember és a környezet kapcsolatán.

A rendezvény három napja más-más tematika – így az energiatakarékos építészet, a háztáji biogazdálkodás, valamint az ökoturizmus – köré épülve gasztronómiai, sport, zenei és tudományos programok egész sorát vonultatja fel azzal a nem titkolt céllal, hogy vonzóvá tegye az öko-szemléletet. Az érdekes előadások során praktikus tanácsokkal ösztönzik a fesztiválozókat a „közmű-rabszolgaságból való szökésre” vagy éppen a „minőségi éhezés csapdájából” történő szabadulásra.

A II. Tó-vidék Fesztivál mottójául a rendezők egy nagyon régi mondást választottak, amely ma sokkal inkább megfontolandó, mint eddig bármikor: „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Vigyázzunk rá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában