Szponzorált tartalom

2020.09.30. 08:06

Több száz raklapnyi adományt fogadhat a Magyar Református Szeretetszolgálat gelénesi központja

200 m2-es raktárközpontot létesített Gelénesen a Magyar Református Szeretetszolgálat, mely „A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány infrastrukturális fejlesztése” (EFOP-2.2.15-16-2017-00014) projekt révén valósult meg. A szervezet 650 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Uniótól és a Magyar Kormánytól, melyből a gelénesi fejlesztésen túl egy országos logisztikai központ, valamint három adománykoordinációs pont valósult meg.

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat nagy hangsúlyt fektet a kárpátaljai rászoruló magyarság megsegítésére. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gelénesen épült 200 m2-es raktárközpont nagy segítséget jelent mind az ők, mind a borsodi és szabolcsi térségben élő rászorulók támogatásában, illetve egy árvízi szituáció esetén hatékony és gyors lehet a szervezet adománykoordinációja a térségben.

A projekt keretében a raktárépületben polcrendszereket, számítógépes munkaállomásokat alakítottak ki, emellett adománymozgató eszközök is beszerzésre kerültek. A gelénesi raktárban tárolják többek között a Magyarok Kenyere program többtonnás lisztadományait, a célzott kárpátaljai, valamint a holland adományozó társszervezetek által felajánlott adományokat.

„Gyönyörű lett az épület, melyben többszáz raklapnyi adományt tudunk majd tárolni. Bár a COVID-19 járvány miatt Kárpátaljára jelenleg nem tudunk eljutni, a beregi részen is sok szegény család él, akiknek nagy segítséget jelentenek az adományok, legyen szó tartós élelmiszerről vagy éppen egy használt bicikliről” – mondta Kanyó László, a Gelénesi Református Egyházközség lelkésze.

Országos logisztikai központként szolgál majd az az 1000 m2-es adomány-logisztikai célú raktár, melyet a Hajdú-Bihar megyei Ebesen alakított ki a Szeretetszolgálat. A raktár 700 m2-es területét 3 szintes polcrendszerrel látták el, melyen 951 raklap, azaz közel 1000 tonna adomány tárolható. Mindemellett a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoportjának felszerelése is itt kerül elhelyezésre.

Az ebesi logisztikai központ
Fotó: Lucski Zsófia

„Nálunk, a Magyar Református Szeretetszolgálatnál alapvetés az, hogy minden rászoruló számára lehetőségünkhöz mérten minőségi adományt adjunk át, ne alázzunk meg senkit olyan élelmiszeradománnyal, melyet adott élethelyzetben mi magunk sem ennénk meg, vagy ruhával, melyet mi magunk sem viselnénk szívesen. A minőségi adományok logisztikájához nagy mértékben hozzájárul az ebesi és a gelénesi raktárépület. Hiszem, hogy az előttünk álló évtizedekben több százezer rászoruló embertársunknak tudunk majd reményt adni az itt tárolt adományok révén megjelenő cselekvő szeretettel” – hangsúlyozta Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A szervezet célkitűzéseit a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Operatív Program keretében valósítja meg, amelyhez az Európai Uniótól és a Magyar Kormánytól 650 millió forint támogatásban részesült. A két raktárközpont mellett további három településen, Pécsett, Szentesen és Alsóörsön adománykoordinációs pontokat alakított ki. Az ingatlanfejlesztéseken túl eszközök, gépek, fel­szerelések, informatikai eszközök beszerzése is megvalósult, valamint négy személyszállításra és adományszállításra alkalmas gépjármű is beszer­zésre került. Mindezek hosszú távon is költségha­tékonyabbá teszik a szervezet feladatvégzésnek folyamatát, illetve lehetővé tesznek egy sokkal dina­mikusabb, felmerülő szükségekhez és igényekhez igazodó reagálást.

Fotó: Pályi Zsófia

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006-os alapítása óta több millió embernek nyújtott segítséget határainkon innen és túl. Példának okáért a COVID-19 járvány kapcsán a szervezet sebészeti szájmaszkból 60 000 darabot osztott szét, mosható maszkból 5000, arcpajzsból 10 000 darabot készítettek. Higiéniás termékeket 23 000 000 forint értékben vásároltak, friss zöldségből és gyümölcsből pedig több mint 5 tonnát osztottak ki. Rendkívül népszerű Mentő Maci programjuk keretében pedig már 17 000 mackót adtak át az Országos Mentőszolgálat részére, melyek elkészítése 60 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat.

ADOMÁNYOZÁSI LEHETŐSÉGEK

Online adományozás: adomany.jobbadni.hu

Bankszámlaszám: K&H 10702019-85008898-51100005

Adományvonal: 1358 (minden hívás/SMS 500 Ft)

Adószám: 18196913-1-42

További információ a http://www.jobbadni.hu honlapon érhető el.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában