szponzorált tartalom

2021.04.05. 15:44

Mik az előnyei az online matrica vásárlásának?

Az e-matrica az online megvásárolható autópálya-matrica, fizikai formában nem létezik. A benzinkutakon vásárolható matrica is már lényegében egy hőpapírra nyomtatott „matrica”, amit sokáig meg kell őrizni.

Autópálya-matricát a NÚSZ Zrt. szolgáltatásaiban, ügyfélszolgálati irodáiban, partnereinél (például benzinkutakon) és a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál, így a www.autopalyamatrica.hu oldalon lehet vásárolni.

E-matrica vásárlás az www.autopalyamatrica.hu oldalon

Az online matrica vásárlás előnyei

A benzinkutakon megvásárolható matricákkal kapcsolatban sokszor felmerül az a probléma, hogy a kifakul a hőpapírra nyomtatott tinta, így lényegében, ha évekre visszamenőleg esetleg bekérik ellenőrzés miatt a hatóságok, nehéz felismerni rajta az információkat. Ezért azt tanácsoljuk, ha valaki így vesz matricát, amint teheti, fénymásolja le a papírt, azt tűzze össze az eredeti matricával, és így őrizze meg.

Ha pedig mobilszolgáltatón keresztül, SMS-ben vásárolunk autópálya-matricát, nagyon könnyen és véletlenül is törölhetjük a visszaigazoló üzenetet. Vagy ha történik valami a telefonunkkal, akkor előfordulhat, hogy elveszik az SMS, a jogosultság adatait tartalmazó igazolást pedig nem lehet pótolni.

Ezzel szemben sokkal egyszerűbb, könnyebb és praktikusabb e-matricát vásárolni, például az autopalyamatrica.hu oldalon. Egyrészt ellenőrizhetjük a megadott adatokat, mielőtt elindítjuk a fizetést, másrészt elég a visszaigazoló e-mailt megőriznünk online postafiókunkban.

Ráadásul az autopalyamatrica.hu oldalon megvásárolt matricák érvényességét lekérdezhetjük a felületükön, ha esetleg nem tudjuk biztosan mikor „jár le” a matricánk időbeli érvényessége.

Vásároljuk meg az autópálya használati jogosultságot még indulás előtt.

A vásárlás lépései

Az autopalyamatrica.hu oldalon pár kattintással kiválaszthatjuk megvásárolni kívánt matrica típusát. Ezután megadjuk felségjelet, ami alatt azt az országot értjük, amely a gépjármű rendszámát kibocsátotta. Ezután következik a gépjármű rendszáma, figyeljük, hogy ezt helyesen adjuk meg, ellenőrizzük le kétszer is.

Ezuán még beállíthatjuk a kiválasztott autópálya-matrica érvényességi idejének kezdetét is. A rendszer automatikusan kiszámolja az érvényesség végét.

Ezután már csak az e-mail címet és a telefonszámot szükséges megadni. Az itt beírt e-mail címre fog érkezni a matricavásárlás sikerességét igazoló levél, a virtuális matrica és majd a fizetési bizonylat. Ezután következik a fizetés. Az online vásárolt e-matricát kérésünkre bármikor újraküldi e-mailben az ügyfélszolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában