Hirdetés

2022.11.25. 14:24

Brazil vagy német csapat kezébe adnák a kupát a szurkolók a Katari VB-n

Elstartolt a világbajnokság, amelynek mérkőzéseit - a Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint - a lakosság közel fele követi majd. A legtöbben Németország vagy Brazília győzelmére számítanak, a VB legjobb játékosának élmezőnyébe pedig Lionel Messit, Kylian Mbappét és Cristiano Ronaldot választották. A bátrabbak egy izgalmas nyereményjáték keretében meg is mérettethetik magukat, hogy vajon a tippjeik/számításaik mennyire jönnek be.

PR

A vasárnapi Katar-Ecuador mérkőzéssel vette kezdetét a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, a találkozót az elkövetkezendő négy hétben további hatvanhárom összecsapás követi. A trófeát december 18-án emelheti magasba a győztes válogatott a katari stadionban.

A Szerencsejáték Zrt. 1000 fős gyorspaneles online kutatásából kiderült, hogy az emberek több mint fele többnyire figyelemmel követi a nagyobb sporteseményeket, a válaszadók 43%-a pedig a 2022-es világbajnokságot sem hagyja ki. A tippelők között a legnagyobb arányban Németországnak szurkolnak, őket a spanyolpárti drukkerek követik.

A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók között a német-brazil páros vitte a prímet, azon belül is a legtöbben Brazília győzelmére számítanak, de 16%-a a német sikerre voksolt.

A katari világversenyt figyelemmel követők szerint a legjobb játékos Lionel Messi vagy Kylian Mbappé lesz, őket a fogadók egyforma arányban jelölték. Az élbolyba Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is bekerült.

Nem ilyen egyértelmű a kérdés, ha a gólkirályról van szó: Ronaldo, Messi, Mbappé és Lewandowski szerepel az élmezőnyben. A VB legjobb kapusáról egybehangzott a VB-t figyelemmel követők és a világversenyre fogadók véleménye, több mint ötöde Manuel Neuerre számít, 14 és 12% pedig Thibaut Courtoist tartja a legesélyesebbnek a cím megszerzésére. A negyedik helyre a portugálok hálóőre, Diogo Costa lett a legesélyesebb.

Ami a fogadási taktikákat illeti, a többség úgy gondolja, hogy inkább a racionalitás fogja megtenni fogadásait, és az esélyesebb csapatra fog ikszelni, mintsem esélyektől függetlenül a kedvencére tegyen tétet. Érdekesség, hogy az esélyeket félretéve a nők inkább az általuk kedvelt csapatra fogadnának.

Aki a sportfogadásban még nem annyira jártas, de szívesen próbára tenné magát, annak a nemzeti lottótársaság értékes nyereményekért elindította az 1x2 Liga tippjátékot (1x2liga.hu). A bátrak a tippjátékban a többi mellett megmérkőzhetnek olyan sportszerető influencerekkel is, mint Miskovits Marci vagy Unfield. Ha jól tippelsz, az ajándékok és szórakozás mellett a dicsőség is a tiéd lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában