Hirdetés

2023.05.24. 14:09

Hogyan találd meg a számodra legideálisabb üzletet a rendszeres nagybevásárláshoz?

Mivel manapság már számtalan nagy üzletlánc elérhető szinte bármely városban, így nem árt résen lennünk, ha valóban szeretnénk tudatosan vásárolni. A spóroláshoz tehát bizonyos időközönként mindenképp érdemes pár szempont alapján újraértékelnünk az általunk preferált bevásárlóközpontokat, hiszen az utóbbi időben szinte folyamatosan változik a kínálat és a kereslet is. Nézzük meg tehát, hogy mire figyeljünk, mielőtt elköteleződnénk valamelyik üzlet mellett!

Pr-cikk

Forrás: forrása: Freepik

Írjuk össze, mire van szükségünk!

Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb ajánlatokat, először is saját igényeinkkel kell tisztában lennünk. Például hiába akad egy-egy üzletláncban egy csomó húsétel jó áron, ha vegetáriánusok vagyunk. Így az első lépés minden esetben az általunk legtöbbször vásárolt termékek listázása. Ezt megtehetjük úgy is, hogy a kinézett üzletben keressük ki az adott termékeket, vagyis felmérjük, hogy milyen típusú és kiszerelésű található az általunk igényelt árukból.

Vegyük számba az általános árakat!

Ha már tudjuk, hogy pontosan milyen termékek teszik ki általános igényeinket, akkor először is azok átlagos árait érdemes fontolóra vennünk a különféle áruházak kínálatában. Itt viszont minden esetben az adott termékek kilónkénti vagy literenkénti árát érdemes figyelembe vennünk. Tehát soha ne az adott kiszerelés áraival számoljunk.

Figyeljünk az akciókra!

Egy másik kritikus szempont lehet a számunkra legjobb áruház megtalálásában, ha alaposan figyelembe vesszük, hogy milyen akciókat, milyen gyakran és kiknek kínál az adott üzlet. Például egy Tesco akciós újság segítségével láthatjuk, hogy bizonyos termékek a Clubcarddal sokkal olcsóbbak lehetnek a rendszeres vásárlók számára. Míg más üzletekben rendszeres vásárlóként csupán konyhai eszközökre kaphatunk kedvezményeket. Mérlegeljük, hogy melyikre lesz szükségünk.

Havi vagy heti nagybevásárlást tervezünk? Ehhez mérjük az üzlet elhelyezkedését is!

Lehet, hogy egy áruház rendkívül jó árakat kínál, ám még autóval is 20-25 perc a megközelítése. Emiatt pedig megeshet, hogy ár tekintetében mégsem leszünk beljebb, hiszen a benzinköltség ilyenkor már beleszámíthat a bevásárlás árába. A legjobb, ha összevetjük ezeket a költségeket és mérlegelünk. Amennyiben heti vagy akár napi bevásárlók vagyunk, akkor érdemes inkább közelebbi üzletet nézni.

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában