kosárlabda

2021.12.03. 09:00

Esélyesebb csapatot búcsúztatott az NYKS

A nyíregyházi együttes továbbjutott a Hepp-kupában.

MK

A Nyíregyházi Kosársuli szép sikert ért el a női Hepp-kupában azzal, hogy a 2. körben 66–53-ra megverte az egy osztállyal feljebb szereplő DVTK U23-as csapatát.

A találkozón Dobó Lilla (17 pont, 7 lepattanó, 8 szerzett labda), Mátyás Eszter (11 pont, 10 lepattanó) és Lukács Panna (11 pont, 6 lepattanó) voltak az NYKS legeredményesebb játékosai.

A kupasorozat legjobb nyolc csapata közé csupán két, NB I/B Zöld-csoportos együttes jutott be: a nyíregyházi gárda, valamint a csoportot veretlenül vezető Szent Pál Akadémia.

A roppant fiatal összetételű Kosársuli a bajnokságban 3–4-es mérleggel a 8. helyen áll. A csapat legjobbja Karakó Dorina, aki dobott pontban 7. (14,5), blokkolt dobásban 6. (1), VAL-mutatóban pedig 4. a mezőnyben. Egyéni mutatókban még Mátyás Eszter van a legjobbak között, ő átlagban a nyolcadik legtöbb gól­passzt osztotta ki a bajnokságban (4).

A nyíregyháziak felnőttcsapata már csak két mérkőzést játszik idén. Farkasinszki Gyuláné tanítványai szombaton Kecskemétre látogatnak, december 12-én pedig a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!