SÉTATÉR

2019.11.27. 09:59

Future Talents program

Magyarország öt iskolájában, köztük a Kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban is, iskolánként 18 tanuló vesz részt ebben a programban.

A programba való bejutás feltétele egy írásbeli, illetve egy szóbeli megpróbáltatás sikeres teljesítése. A Tungsram cég HR munkatársai közreműködésével egy motivációs beszélgetésen is helyt kell állnia a jelentkezőknek.

A kiválasztott tanulók másfél éven keresztül havi egy hétvégén üzleti angol nyelvet tanulnak. Mi, besis diákokként a kisvárdai gyárban töltjük a képzés idejét. Egy kiváló nyelvtanár segítségével sajátíthatjuk el a „business English” alapjait, továbbá a gyár alkalmazottain keresztül betekintést nyerhetünk a cég mindennapjaiba.

A kurzus ideje alatt két alkalommal lehetőségünk adódott ellátogatni a budapesti központba, ahol találkozhattunk az ország többi területén élő „jövő tehetségeivel”. A Tungsram vezérigazgatója, Joerg Bauer köszöntötte a 90 tanulót a nyitóünnepségen. A gyárlátogatás során megismerkedtünk a gyártási folyamatokkal, technikákkal.

Mindenki saját érdeklődésének megfelelően választhatott egy szakmai területet, ahol a vállalat vezetői mentoráltak minket. A mi választott területünk a kommunikáció szakosztály volt, ahol Mehlhoffer Tamás, az ágazat vezetője segítségével egy kis időre riporterekké válhattunk.

A program végén középfokú Euro Pro üzleti angol komplex nyelvvizsgát teszünk, emellett számos új ismerettel gyarapodva zárjuk le ezt a nagyszerű másfél évet.

- Lázár Judit és Kertész Panna, Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 10.c osztály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!