Sport - Foci

2008.10.01. 23:09

Könnyedén nyert a Liverpool, Dzsudzsák gólpasszt adott

<p>A Liverpool labdarúgócsapata hazai pályán 3-1-re legyőzte a PSV Eindhoven együttesét a Bajnokok Ligája D csoportjának szerda esti összecsapásán. A hollandoknál Dzszudzsák Balázs csereként állt be, és szinte az első labdaérintéséből gólpasszt adott. Az angoloknál - mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt - Németh Krisztián nem léphetett pályára, mert műteni kell a sérült bokáját.</p>

A Liverpool nagyon bekezdett: már a 4. percben megszerezte a vezetést Dirk Kuyt lövését követően. A támadó egy sarokrúgást követően talált be az ellenfél kapujába. A Vörösök a vezetés birtokában is tovább rohamoztak, több veszélyes helyzetet is kialakítottak, és a 34. percben tovább növelték előnyüket. Fernando Torres lódult meg a jobb oldalon, majd középre ívelte a labdát, amit Robbie Keane egy káprázatos mozdulattal továbbított a hálóba.

A második játékrészben már kiegyenlített játék folyt a pályán, a PSV inkább átlövésekkel próbálkozott, kevés sikerrel. A 76. percben egy szabálytalanság után, a tizenhatos előterében jutott szabadrúgáshoz a Liverpool, amíg állt a játék Dzsudzsák Balázst becserélték. A magyar légiós beállása után Steven Gerrard hatalmas erővel zúdította az ellenfél kapujába a labdát, megszerezve ezzel 100. liverpooli gólját. A középkezdés után szinte azonnal szépített az eindhoveni gárda: Dzsudzsák kapott labdát a jobb oldalon, ballal középre tette a labdát, amit Koevermans továbbított Reina kapujába. A hátralévő időben már nem változott az állás, így két forduló elteltével a Liverpool 100 százalékos, míg a PSV még pontot sem szerzett.

Az A csoportban kisebb meglepetésre a román CRF Cluj 0-0-s döntetlent játszott a Chelsea-vel, az AS Roma viszont javított: 3-1-re diadalmaskodott a Bordeaux otthonában. A B kvartettben sem a papírformának megfelelően alakultak a dolgok, a ciprusi Anorthosis Famagusta 3-1-re nyert a Panathinaikosz vendéglátójaként, míg az Internazionale hazai pályán csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Werder Bremen ellen. A C csoportban a Sporting Lisszabon 2-0-ra diadalmaskodott a Basel vendéglátójaként, a Shathar Donyeck ellen pályára lépő Barcelona pedig az utolsó pillantabna szerezte meg a győzelmet. A Liverpool csoportjában az Atletico Madrid 2-1-re nyert a Marseille ellen.

Bajnokok Ligája, második forduló, szerdai játéknap:

A csoport:

CRF Cluj (román) - Chelsea (angol) 0-0

Bordeaux (francia) - AS Roma (olasz) 1-3 (1-0)
G.: Gourcuff (18.), ill.: Vucinic (64.), Baptista (71., 83.)

B csoport:

Anorthosis Famagusta (ciprusi) - Panathinaikosz (görög) 3-1 (2-1)
G.: Sarriegi (11. - öngól), Dobrasinovics (15.), Taher (78.), ill.: Salpingidisz (28.)

Internazionale (olasz) - Werder Bremen (német) 1-1 (1-0)
G.: Maicon (13.), ill.: Pizarro (62.)

C csoport:

Sporting Lisszabon (portugál) - Basel (svájci) 2-0 (0-0)
G.: Romagnoli (55.), Derlei (86.)

Shakhtar Donyeck (ukrán) - Barcelona (spanyol) 1-2 (1-0)
G.: Ilsinho 45.), ill.: Messi (87., 90+4.)

D csoport:

Liverpool (angol) - PSV Eindhoven (holland) 3-1 (2-0)
G.: Kuyt (4.), Keane (34.), Gerrard (76.), ill.: Koevermans (78.)

Atletico Madrid (spanyol) - Marseille (francia) 2-1 (2-1)
G.: Agüero (4.), Raul Garcia (22.), ill.: Niang (16.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!