Sport

2008.06.05. 12:16

Tisztelt Huligán Úr!

<p>A futball Európa-bajnokság baseli nyitánya előtt a svájci rendőrség levélben figyelmeztette a focihuligánokat, hogy a sportesemény ideje alatt nem tűrik a durva magatartást.</p>

A Blick című svájci napilap szerint legalább 300 levelet küldött el a rendőrség a bajkeverőknek ,,Tisztelt Huligán Úr / Hölgy!" megszólítással, amelyekben egy békés nemzetközi focifesztiválra hívják fel a címzettek figyelmét.

,,Ismert előttünk, hogy Ön olyan személy, aki a sporteseményeken nem tartja magát mindig szigorúan a szabályokhoz. Emiatt - tudomásunk szerint - kitiltották a stadionokból, vagy más intézkedéseket foganatosítottak Önnel szemben" - áll a rendőrség levelében, amely így folytatódik: ,,Reméljük, hogy ezúttal ezt a nagyszerű eseményt Ön is sportemberhez méltóan élvezi és ünnepli majd."

A rendőrség az üzenetben egyszersmind figyelmezteti a címzetteket, hogy "nem fogják tolerálni" az erőszak semmilyen formáját, és azonnal fellépnek minden durva eseménnyel szemben.
Az udvarias hangvételű levél zárásképp baráti hangokba csap át: ,,Reméljük, kellemes hangulatban találkozunk legközelebb. Ha bármilyen további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal."

  • Sikeres volt Cannavaro műtéte  
  • C. Ronaldót ismerik, de Figót kedvelik
  • Streller az Eb után visszavonul
  • A foci EB hírei
  • Töltse le focis játékunkat!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!