Sport

2011.05.05. 15:19

Öttusa: hat magyar lehet döntős

<p>Százhalombatta - A női elődöntővel kezdődött meg az öttusa Világ Kupa harmadik versenye Százhalombattán.</p>

A döntőben 36 indulónak van hely, így a két elődöntő csoportból 18-18 versenyző kvalifikálja magát. Az elődöntő tulajdonképpen csak négytusa, mert nem lovagolnak: a sorrendet az úszás, a vívás és az összetett szám (futás+lövészet) eredménye határozza meg. Két szám után a magyar indulók közül hatan állnak továbbjutást jelentő helyen.

Az A csoportban Tóth Adrienn a 4., Gyenesei Leila az 5. helyen várja a folytatást, Filotás Éva a 14. helyen áll; a csoportot a mindkét számot megnyert francia Elodie Clouvel vezeti. Gyenesei második lett úszásban, de vívásban csak 880 pontot gyűjtött, Tóth a vívásban szerzett 976 pontjával jött fel.

A B csoportban is francia versenyző áll az élen: Amelie Caze mindkét számban harmadikként végzett. Az úszásban első helyezett junior világbajnokunk, Kovács Sarolta a vívás után lecsúszott a harmadik helyre; Horváth Anita 16., Cseh Krisztina 18. helye még éppen továbbjutást jelentene.

Kapcsolódók:

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!