Sport

2011.07.04. 13:01

Putnok VSE: A dobogóról lemaradtak, de elégedettek

Putnok - A putnokiak ismét kitettek magukért: ötödik helyezésük jónak mondható.

Putnok - A putnokiak ismét kitettek magukért: ötödik helyezésük jónak mondható.Az Észak-borsodiak úgy vágtak neki az NB III-as bajnokság Mátra csoportjának, hogy ha megszerzik az első hat hely valamelyikét, elégedettek lesznek. Céljukat elérték, 53 pontot gyűjtve az ötödik „lépcsőfokon” kötöttek ki.

– Egyik szemünk nevet, a másik picit könnyezik – kezdte mosolyogva Koszta Péter, a Putnok VSE edzője. – Azt már a rajt előtt tudtuk, hogy az élbolyban végzünk majd, titkon pedig még az éremben is reménykedtünk. Elképzeléseinket az is táplálta, hogy jól igazoltunk, így sikerült pótolnunk a távozókat. Végig egyenletes teljesítménnyel rukkoltunk ki, ősszel 27, tavasszal pedig 26 pontot gyűjtöttünk, arról már igazán nem mi „tehetünk”, hogy az Eger, a Balmazújváros, a Vasas tartalék és a Tiszaújváros is felülmúlt minket.

Reális a kép

A szakvezető saját együttesének minősítése előtt megjegyezte: nem emlékszik arra, hogy valamelyik társaság 80 pont körüli eredménnyel kaparintotta meg a bajnoki címet és a vele járó NB II-es tagságot.

– Az egrieknek vastaps jár, kívánom nekik, hogy a második vonalban is állják meg a helyüket! – folytatta Koszta Péter. – Minket nyolc ponttal múlt felül a második helyezett Balmazújváros és egyaránt öttel a Vasas tartalék, továbbá a Tiszaújváros. Ez látszólag sok, de alakulhatott volna másképpen is: az utolsó öt fordulóra különböző okok miatt sajnos elfogytunk, mindössze tizenhárom hadra fogható emberünk akadt, emiatt néhány pont bennünk maradt. Kesergésről persze szó sem lehet, megtettük azt, ami tőlünk, a feltételek függvényében, elvárható volt. A PVSE nem tartozott a tehetős klubok közé, akkor tudtunk volna még többet produkálni, ha vastagabb „pénztárcával” rendelkezünk. Mögöttünk elsősorban a város önkormányzata állt, aztán akadtak kisebb-nagyobb támogatóink, amelyek együttesen biztosították számunkra az NB III-as szintnek megfelelő feltételeket.

A tréner – aki továbbra is a szakmai munka felelőse marad – egyéni értékelését is elkészítette. Maradéktalanul azokkal a játékossal elégedett, akik gyakorlatilag végig a pályán voltak. Jelest adott Bányásznak, Baloghnak, Boczkinak, Hanásznak, Monyóknak, Nagy Cs.-nek, Rozának, Sápinak, Sebőknek és Újlakinak, de a felsoroltak társai is jó átlagteljesítménnyel örvendeztették meg.

ÉM-KT

Házi góllövőlista

14 gólos: Monyók Péter

10 gólos: Sápi József

7 gólos: Darai Tamás

4 gólos: Bányász Roland

3 gólos: Deák János, Madarász János

2 gólos: Balogh Dénes, Boczki Attila, Gál Ferenc

1 gólos: Nagy Csaba, Mészáros Balázs, Poszuk Péter, Sebők Krisztián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!