Sport

2011.10.18. 11:23

MJJSE: Négyet, ötöt kívántak, a végén hat lett belőle

Jégkorong. Gyenes Dávid mindöszsze két gólt kapott a vasárnapi találkán.

Jégkorong. Gyenes Dávid mindöszsze két gólt kapott a vasárnapi találkán.Más éppen munkába indult (vagy már dolgozott is), amikor a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata még csak ,,kifele cuccolt” a buszból a Népkerti Jégcsarnoknál hétfőn reggel 7.45 tájban – miután a csapat visszaérkezett idei első romániai túrájáról. A Macik előbb pénteken 2-1-re nyertek Csíkszeredában, majd pedig vasárnap 4-2-re Bukarestben. Az első összecsapáson a rutinos Budai Krisztián őrizte a borsodiak kapuját, a másodikon azonban Gyenes Dávid.

– Nem kinn tudtam meg, hogy az edzőnk, Greg Lindqvist engem védet a második mecscsen, napokkal ezelőtt, még itthon szólt, hogy így készüljek – mondta az Észak-Magyarországnak a fiatal hálóőr, hétfőn későn délután. – Előzetesen úgy számoltunk, jó lenne négy-öt pontot hozni idegenből, de végül is több lett, mert Csíkszeredában taktikai szempontból és fegyelmezettség terén is maximumhoz közelit nyújtottunk.

A Brassó a következő

A statisztika szerint 27 lövés ment Gyenes Dávid kapujára a román fővárosban, amiből csak kettő lett gól.

– Én többnek éreztem, de úgy látszik, csak ennyit írtak be... – tette hozzá a Macik tehetsége. – A Rangers első gólja egy kipattanó lövés után született, arra nem értem oda, a második viszont lehet, hogy hárítható lett volna. Amúgy Bukarestben az első harmadban nem voltunk igazán jók, de aztán sikerült felpörögnünk.

Az MJJSE legközelebb pénteken 18.30-tól lép jégre, a Corona Fenestela Brasov érkezik a Népkertbe.

ÉM-MI

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!