Sport

2012.05.02. 07:33

Tabaka József elindult Európába

Salakmotor - Ahogy azt előre sejteni lehetett, óriási küzdelem és hatalmas keresztbeverések jellemezték a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság debreceni középdöntőjét.

Salakmotor - Ahogy azt előre sejteni lehetett, óriási küzdelem és hatalmas keresztbeverések jellemezték a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság debreceni középdöntőjét. Ennek megfelelően nem volt meglepő, hogy többeknek túlórázniuk is kellett, hiszen két különfutamot is rendeztek. Szerencsére Tabaka József a dobogóért kiírt szétmotorozásban állt starthoz, s legyőzte a dán Kenni Larsent, ami azt jelentette, hogy a második helyen jutott tovább a következő körbe. Tabaka igazi helyi matadorként húzta a gázt a Gázvezeték utcai salakstadionban, többször is vesztett pozícióból nyert futamot, illetve akkor diadalmaskodott, amikor a legnagyobb nyomás nehezedett rá!

 

Többet reméltünk

Amíg Tabaka remekelt, addig Magosi Norbert csalódást keltő produkcióval rukkolt elő. A magyar bajnok visszafogott teljesítményt nyújtott, az utolsó futamában begyűjtött győzelme – a végül 3. helyen záró Larsen ellen – csak szépségtapasznak volt jó.

Szatmári László a tartaléksorból lépett elő, miután a finn motoros nem érkezett meg a cívisvárosba. Szatmárinak idén ez volt a második versenye, így igazából csodát nem várhattunk tőle, de végül ugyanúgy ahogy Magosi, 7 ponttal zárt.

A mintegy 5 ezer néző előtt megrendezett viadalt végül az ukrán Andrij Karpov nyerte 13 ponttal, és egy kis szerencsével. Történt ugyanis, hogy a Tabaka elleni futamában csak a második volt a magyar pilóta mögött, ám a startbíró egy körrel az etap vége előtt a leintette a futamot a kockás zászlójával, A ritka, de hatalmas baki miatt megismételték a futamot, amiben az ukrán salakos nyert Tabaka előtt. A továbbjutást jelentő 4-6. helyért is szétmororozást rendeztek, ahol a korábban már közönségkedvenccé váló Andrej Lebegyevnek kvalifikációt jelentő helyen megállt a motorja, így csak tartalékként jutott a következő fordulóba, ellenben Dilger és Vissing örülhetett.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!