Sport

2012.06.17. 17:39

Három a magyar igazság

Salakmotor - Igencsak átírta az élet a miskolci salakmotoros Grand Prix-selejtező startlistáját, hiszen ilyen-olyan okok miatt az előzetesen jelölt két magyar vaspapucsos helyett hat (!) honfitársunk ülhetett motorra a borsodi megyeszékhelyen.

Salakmotor - Igencsak átírta az élet a miskolci salakmotoros Grand Prix-selejtező startlistáját, hiszen ilyen-olyan okok miatt az előzetesen jelölt két magyar vaspapucsos helyett hat (!) honfitársunk ülhetett motorra a borsodi megyeszékhelyen. Tabaka József, Magosi Norbert, Szatmári László és Benkő Roland után Bencze Zsolt, illetve Tihanyi Sándor is főversenyzővé vált, ugyanis az orosz Szemjen Vlaszov sérülés miatt nem vállalta a versenyt, míg az ukrán Alekszandr Loktajev egyszerűen nem érkezett meg Miskolcra. Ráadásul a cseheknél is csere történt, ugyanis Lukas Dryml szintén sérültet jelentett, így a favoritok szép csendben fogytak a verseny kezdetére.

Persze így is akadt klasszis a mezőnyben, például a két lengyel, Krzysztof Kasprzak és Grzegorz Zengota, amit igazoltak is a viadalon, hiszen utóbbi a dobogó legfelső, míg a korábbi GP-menő az emelvény második fokára állhatott fel. Az utolsó kiadó dobogós helyért különfutamot vívott Magosi, Tabaka és a dán Larsen. A skandináv salakos kihasználta, hogy a két magyar egymásra figyelt a start után, s megnyerte a különfutamot, de Magosiék továbbjutása így is biztos volt, hiszen a legjobb a kilenc versenyző lépett tovább. Szatmári szintén kvalifikálta magát a következő fordulóba, annak ellenére is, hogy két alkalommal is bukott az öt starthoz állása során. Benkőnek, Tihanyinak és Benczének nem sikerült a bravúr, számukra véget ért az egyéni világbajnoki kvalifikációs sorozat.

A széria következő fordulóit június 30-án rendezik a dániai Vojensben, az olaszországi Lonigóban és a csehországi Divisovban, sorsolás után dől el, hogy a magyarok melyik viadalon állnak starthoz. HBN-BN

A végeredmény

1. Grzegorz Zengota (lengyel) 15 pont, 2. Krzysztof Kasprzak (lengyel) 13, 3. Kenni Larsen (dán) 11+3, 4. Magosi Norbert (magyar) 11+2, 5. Tabaka József (magyar) 11+1, 6. Aleksander Conda (szlovén) 10, 7. Nicolas Covatti (olasz) 10, 8. Kiril Cukanov (ukrán) 8, 9. Szatmári László (magyar) 7, ... 11. Benkő Roland (magyar) 5, 12. Tihanyi Sándor (magyar) 4, ... 14. Bencze Zsolt (magyar) 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!