Sport

2012.06.02. 09:49

Megnyitották a futgolf-világbajnokságot

Budapest, 2012. június 1., péntek (MTI) - Megnyitották a Kisorosziban hétvégén sorra kerülő első futgolf-világbajnokságot.

Budapest, 2012. június 1., péntek (MTI) - Megnyitották a Kisorosziban hétvégén sorra kerülő első futgolf-világbajnokságot.

"Ez történelmi pillanat, hiszen egy új sportág első világbajnokságát rendezik. A futgolf igazán büszke lehet arra, hogy három év után nyolc nemzet képviselői küzdenek meg egymással a sportág csúcseseményén" - mondta a Zsófia hercegnő nevű hajón tartott pénteki megnyitón Füzy Ákos, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának sportszakmai főosztályvezető-helyettese, aki a megbetegedett fővédnököt, Czene Attilát, az Emmi sportpolitikáért felelős államtitkát helyettesítette.

A házigazda magyarok mellett az Egyesült Államokból, Kanadából, Argentínából, Mexikóból, Olaszországból, Belgiumból és Hollandiából érkeztek játékosok a viadalra, amelyen szombaton a selejtezőket, vasárnap pedig a döntőt rendezik.

A futgolf fiatal, mindössze hároméves múltú sportág. Magyarországon az elsők között alakult meg a sportági szövetség. A játék lényege gyakorlatilag megegyezik a golféval, de itt futball-labdát kell lábbal egy jóval nagyobb lyukba juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!