Sport

2012.07.22. 20:22

London 2012 – Kézilabda - Bravúros magyar győzelem a címvédő otthonában

Dunkerque, 2012. július 22., vasárnap (MTI) – A magyar férfi kézilabda-válogatott szenzációs játékkal 23-22-re nyert a pénteken kezdődő londoni olimpián címvédőként pályára lépő, világbajnok francia csapat otthonában, a Dunkerque-ben rendezett vasárnapi ötkarikás tesztmérkőzésen.

Dunkerque, 2012. július 22., vasárnap (MTI) – A magyar férfi kézilabda-válogatott szenzációs játékkal 23-22-re nyert a pénteken kezdődő londoni olimpián címvédőként pályára lépő, világbajnok francia csapat otthonában, a Dunkerque-ben rendezett vasárnapi ötkarikás tesztmérkőzésen.

A győztes gólt a mezőny legjobbja, Császár szerezte 20 másodperccel a mérkőzés vége előtt. Az utolsó hazai lövést, közvetlenül a végső dudaszó előtt, a végig remekül védő Fazekas fölé ütötte.

 

Eredmény:

Franciaország-Magyarország 22-23 (14-11)

----------------------------------------

gól: D. Narcisse 5, Karabatic 4, Honrubia 3/1, Joli 3/1, Sorhaindo 3, Barachet 2, B. Gille 1, Fernandez 1, illetve Császár 7/4, Nagy L. 3., Gulyás 2, Vadkerti 2, Zubai 2, Harsányi 2, Perez 2, Iváncsik G. 1, Mocsai 1, Lékai 1

 

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az olimpiai keretbe jelölt 14 játékosnak adott bizalmat, a tartalék Laluska ezúttal nem lépett pályára.

A kapuban Fazekas, a védekezésben pedig először Harsányi-Mocsai-Nagy L.-Ilyés-Zubai-Iváncsik G. hatos kezdett. Utóbbi hamar kisebb kézsérülést szenvedett, így helyén Vadkerti folytatta.

Nagy bombagóljára négy találattal válaszolt a házigazda, és főként a kapus Omeyer, valamint Narcisse remek játékának köszönhetően a 21. percben már 11-6-ra vezetett. A szünetre ugyanakkor három gólra csökkent a franciák előnye.

A fordulást követően gyors gólokkal és Fazekas bravúrjaival fordított a magyar csapat az "öltözőben feledkező" olimpiai és világbajnok ellen, amely hét perc után tudott csak betalálni. A házigazdák azonban összekapták magukat, így a 41. percre már ismét náluk volt az előny (17-16). Mocsai időt kért, és negyedórával a vége előtt megint fordult a kocka (18-19), és a rövid időre beálló Mikler büntetőt fogott.

A folytatásban remekül védekezett mindkét csapat, alig esett gól. Császár 20-20-nál ziccert rontott, de később kétszer úgy volt eredményes, hogy a francia kapusok hozzáértek a lövéséhez.

Az utolsó perc 22-22-nél Fazekas-védéssel indult, majd 20 másodperccel a vége előtt Császár a falon egyedül áttörve betalált. Az utolsó támadásuk előtt időt kértek a franciák, majd Ilyést kiállították. A záró, Narcisse-lövést Fazekas fölé tolta.

Mocsai Lajos elvileg a mostani teljesítmények alapján dönti el legkésőbb péntekig, hogy Laluska a tartalék szerepkörből előre lép-e a 14-es olimpiai alapcsapatba, ám a látottak alapján aligha lesz változás.

A válogatott kedden átbuszozik Londonba, és még aznap este találkozik a brit együttessel az egyik olimpiai helyszínen, a Copper Boxban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik