Sport

2012.10.18. 12:38

Élményt adunk, mosolyt kapunk Zsámbékon

Az időjárást kivéve minden feltétel adott volt ahhoz, hogy az V. ÖRÖMAUTÓZÁS a jubileumhoz és a rendezvény szellemiségéhez méltó esemény legyen!

Az időjárást kivéve minden feltétel adott volt ahhoz, hogy az V. ÖRÖMAUTÓZÁS a jubileumhoz és a rendezvény szellemiségéhez méltó esemény legyen!Az új helyszín, Európa legújabb és egyik legmodernebb vezetéstechnikai centruma, a nemrég átadott Driving Camp Hungary Zsámbék mellett, az a közel száz versenyző, akik idén is önzetlenül, örömmel vállalták a gyerekek autóztatását, és természetesen a több mint százötven gyerek, akik az esős időjárás ellenére is önfeledten élvezték az autózást és az egyéb kiegészítő programokat.

A vadonatúj Driving Camp vezetéstechnikai centrum vezetőségét is meglepte, hogy az új pálya első nagy rendezvényére a barátságtalan időjárás ellenére milyen különleges hangulatot varázsoltak a gyerekek és a versenyzők.

Idén is elmondhatjuk, hogy az autósport minden szakágából érkeztek versenyzők az ÖRÖMAUTÓZÁS-ra.

A résztvevők között a kisebb kategóriákból, és amatőr sorozatokból érkezők mellett, a Rally szakág közel és távolabbi múltjának szinte az összes bajnoka megjelent - köztük Ferjáncz Attila örökös magyar bajnok, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség tiszteletbeli elnöke - akik a rendezvényt támogató gépjármű importőrök által biztosított autókkal vitték a gyerekeket.

Meg kell említenünk az ÖRÖMAUTÓZÁS mezőnyének négy hölgytagját, a Lotus Ladies Cup kétszeres bajnokát, Bús Edinát, Kállai Zita, Leitgéb Judit Rally és Gerencsér Kincső Junior RallyCross versenyzőt, akik szintén nagyon népszerűek voltak a gyerekek között.

Szintén ki kell emelnünk legfiatalabb versenyzőinket Vaskó Dominikot, Gerencsér Kincsőt, Benyó Mátét és Gerencsér Dávidot, akik a felnőtt versenyzőkkel együtt egész nap fáradhatatlanul rótták a köröket a gyerekekkel.

Az idei rendezvény igazi nagy különlegességei voltak azok a “versenygépek”, melyeket a gyerekek saját maguk is vezethettek. A WILLISITS Team kimondottan gyerekeknek készült elektromos gokartjaival, nagy örömmel száguldoztak a gyerekek, ahogyan a Rado Team Honda Civic rallyautójával is, melyben mindkét oldalra szerelt pedálsor található.

A másik érdekesség a Varga Zoltán sporttársunk által prezentált, korhűen felszerelt LADA 2105-ös rendőrautó, melyet egy leleményes technikai megoldás segítségével a gyerekek kormányozhattak. Szintén népszerű volt a kicsik körében az új Ford Focus kombi járőrautó, melyben szirénázva “üldözhették” a pályán a versenyautókat. A kéklámpás-szirénás autók mezőnyét erősítette még a Budapesti Tűzoltóságtól kapott Mercedes szerkocsi is.

Az ÖRÖMAUTÓZÁS vendége volt többek között két igazán erős sportolónk Sinka Zsolt többszörös Guiness és magyar rekorder erőművész, aki ezúttal egy veterán tűzoltóautót húzott el, míg olimpia bajnok birkózónk, Növényi Norbert megmaradt újonnan választott sportágánál, ugyanis ő mostanában a rallysportban próbál szerencsét.

Az egyéb programokban sem volt hiány, hiszen a szokásosnak mondható arcfestés, rajzolás és lufi hajtogató bohócok mellett a Mercedes Magyarország kimondottan gyerekeknek készült Mobile Kids játszó és KRESZ parkjában is közlekedhettek a kis betegek kerékpárokkal, és lábbal hajtós kisautókkal.

A gyerekek vendéglátását hazánk egyik legnagyobb energia vállalata valamint a Pék Pont Kft és az Adrenalin Energy drink biztosította. Ebéd után a gyerekek töretlen kedvvel folytatták a körözést a versenyzők mellett, és a saját maguk által vezethető járgányokkal.

Ahogy az már szerencsére szintén hagyományosnak mondható, idén sem volt hiány a gyerekek számára felajánlott ajándékokban, melyek közül talán a leghasznosabbnak a Max-Immun cég ajándékutalványai bizonyultak, melyekkel elsősorban rákos betegségekkel szemben hatékony termékekhez juthatnak majd hozzá a gyerekek az ország több pontján, valamint a Natura Margarin Kft, felajánlása melyben Vénusz termékekkel támogatja a korházak gyermekosztályait. Segítségükkel a gyerekek jókedve mellett talán a gyógyulásukért is tehettünk valamit. Valamint ki kell emelnünk az Eurocar98 Kft-t, akik a gyerekek szállításában nyújtott nagy segítséget, illetve külön nagy köszönet jár Lajosházi Csaba úrnak, aki még a rendezvény előtti szombat este oldotta meg a szegedi gyerekek szállításában felmerült problémát!

Ahogy már az elején írtuk, az időjárást leszámítva az V. ÖRÖMAUTÓZÁS ez alkalommal is nagyszerű és sikeres volt abban, amiért azt a sportbarátok öt évvel ez előtt kitalálták. Mosolyt varázsol a komoly betegségekkel küzdő gyerekek arcára, akiknek ereje és kitartása sok teljesen egészséges felnőttnek is jó példa lehet a minden napokban, és tovább ápolja az egyik legnagyobb szívű rallyrajongó, Kléri Ádám emlékét.

Nagy köszönetet kell mondanunk a rendezvény létrehozásában résztvevő minden személynek és cégnek, akik bebizonyították, hogy a jelenlegi szorult gazdasági helyzet ellenére egy kis jó szándékkal, össze fogással és lelkesedéssel magas színvonalon meg lehet valósítani egy ilyen rendezvényt.

- Örömautózás Team -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!