Sport

2012.12.05. 15:51

Halálra rugdosták a partjelzőt

A 41 éves férfi gyilkosai 15-16 éves játékosok voltak, akik nem értettek egyet a partjelző lengetésével. Richard Nieuwenhuizen a családja szeme láttára halt meg.

A 41 éves férfi gyilkosai 15-16 éves játékosok voltak, akik nem értettek egyet a partjelző lengetésével. Richard Nieuwenhuizen a családja szeme láttára halt meg. 15-16 éves fiúk okozták Richard Nieuwenhuizen, a negyvenegy éves partjelző halálát. A fiataloknak nem tetszett, hogy a férfi a meccsen meglengette zászlaját, így odarohantak hozzá, földre tiporták és ütni-rúgni kezdték.

Szemtanúk szerint Richard feltápászkodott a verésből, ám pár óra múlva hirtelen összeesett és meghalt. Az Amszterdamtól 10 kilométerre lévő Almere városkában rendezett mérkőzésen a Buitenboys és Nieuw Sloten ifjai csaptak össze.

A Buitenboys részéről mr. Nieuwenhuizen így fogalmazott közleményében: – Mély fájdalommal kell bejelentenünk, hogy a partjelzőnk elhunyt. Richard a családja szeme láttára halt meg. Meg kell állítanunk a pálya menti erőszakot – mondta.

Marcel Oost, a klub vezetője pedig így nyilatkozott a helyi médiának: – Hihetetlen, ami itt történt. Tizenöt-tizenhat éves gyerekek ilyet tesznek... Ez a klub és a holland labdarúgás tragédiája – ecsetelte. Hollandia sportminisztere, Edith Schippers is a szörnyű jelzővel aposztrofálta a történteket. – Az ilyen cselekedetnek semmi köze a sporthoz és semmilyen módon sem tolerálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!