Sport

2013.02.15. 09:55

Felkészültek a taktikai csatára

Kecskeméten bravúr nyerni, de erre készül a Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB-ben szereplő kosárlabda-csapata.

Kecskeméten bravúr nyerni, de erre készül a Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB-ben szereplő kosárlabda-csapata.Meglehetősen régen, két nap híján egy hónapja játszott bajnoki mérkőzést az amatőr női NB-ben a Nyíregyházi FSE-NYKS, amely vasárnap megszakítja a meccs nélküli sorozatát, és a Kecskeméti KC vendégeként lép pályára. Itthon, novemberben meglehetősen tüzes mérkőzést vívtak egymással a felek, a vendégek sportszerűtlen és technikai hibái az ellenfél edzőjének kiállítása „színesítette” a mérkőzést, amelyet a főiskolások 87–73-ra nyertek meg.

– Hasonlóra most is fel kell készülnünk, a Kecskemét játékának ugyanis része a lélektani hadviselés, amelyre ha vevő a játékvezetés, akkor számukra jól sül el – beszélt Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyháziak edzője arról, hogy nemcsak az öt-öt elleni játékra kell felkészülniük a vasárnap délutáni találkozó kapcsán. – Ezek az elemek hazai pályán különösen jellemzik ellenfelünket. Igyekszünk csak a magunk dolgával foglalkozni, felkészültünk a várhatóan hatalmas taktikai csatára, és arra, hogy nagy küzdelemben dől majd el a mérkőzés sorsa.

A két csapat a négy közé jutásért vív ádáz harcot a Keleti csoportban, a Kecskemét legutóbbi hat mérkőzését megnyerte, és mivel egy lejátszott meccsel több van a neve mögött, a negyedik helyen állva éppen megelőzi az NYFSE-NYKS-t. Reális elvárás a vendégcsapattal szemben a győzelem megszerzésének igénye?

– Kecskeméten nyerni bravúr, de volt már rá példa, hogy nekünk sikerült ezt végrehajtani – felelte Farkasinszkiné. – Nem lesz könnyű dolgunk, de ha mindenki hozza a maga jó átlagát, és lesz egy-két kiemelkedő teljesítmény, akkor megismételhetjük a néhány évvel ezelőtti sikerünket a hírös városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!