Sport

2013.03.19. 11:39

Bő, de továbbra is nyitott a keret

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizennyolc megyénkbeli csapatban szereplő játékos tagja az amatőr labdarúgó-válogatottnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizennyolc megyénkbeli csapatban szereplő játékos tagja az amatőr labdarúgó-válogatottnak.

Kihirdette az Európa-bajnokságra készülő amatőr válogatott bő keretét Feczkó Tamás, a viadalon résztvevő Keleti Régió csapatának szövetségi edzője. Az olaszországi kontinensviadalig már eddig is hosszú út vezetett, hiszen az itthoni selejtezőnek szánt Régió Kupa keleti ágát az NB III. Tisza-csoport válogatottja nyerte meg, majd a két országrész különcsatáját a keleti oldal (ekkor már más csoportok és bajnokságok is adtak játékost a keletiekhez), amely így a csehországi Európa-bajnoki selejtezőn is képviselhette a magyar színeket. Az újabb sikeres próbatétel után következhet a június 22-29. közötti Európa-bajnokság Olaszországban, Velence tartományban.

A válogatottba továbbra is olyan játékosok kerülhetnek be, akik a keleti országrészben szerepelnek valamelyik amatőr sorozatban, korábban nem játszottak az élvonalban és soha nem írtak alá professzionális szerződést. A tavalyi alapcsapatból Patály János már nem lehet tagja a keretnek, mivel ő Nagyecsedről az NB II-es Nyíregyháza Spartacushoz igazolt, ahol profi megállapodást írt alá. Kérdéses még a Cigándról távozó kapus, Nagy Zoltán sorsa is, mivel ő a nyugati országrészhez tartozó Duna-csoport csapatához, a Csepelhez igazolt. A bő keretben 32 mezőnyjátékos és hat kapus kapott helyet, közülük kerül ki az Eb-re utazó 18 plusz két játékos.

– Köszönettel tartozunk labdarúgás vezérkarának, amely az amatőr Európa-bajnokság miatt átalakította a bajnokságot követő osztályozók menetrendjét, és mivel a kontinensviadal időpontja is számunkra kedvezően változott, ezért lesz idő egy kis felkészülésre is – mondta Feczkó Tamás, akinek a munkáját továbbra is a nyírbátori edző, Fogarasi Zoltán segíti. – A jövő héten kedden Tiszaújvárosban találkozik a keret, amelynek edzést tartunk, aztán áprilisban egy, májusban pedig két edzőmeccsel készülünk a viadalra, míg az elutazás előtt négynapos összetartásunk lesz. A keret bő, de továbbra is nyitott, várjuk az ajánlásokat és nyitott szemmel járjuk majd a pályákat.

Nem meglepő, az eddigi sikeres menetelés fő részesének számító Tisza-csoport csapatai adják a legtöbb játékost, azon belül is a szabolcsiak. Ők tizennyolcan vannak, plusz még hatan olyanok, akik nem is olyan régen még megyénkbeli csapat színeiben rúgták vagy éppen fogták és ütötték a labdát.

Névsorolvasás

A magyar amatőr válogatott bő kerete

Kapusok: Tóth Szilveszter (Nyírbátor), Nagy Zoltán (Csepel), Makó Róbert (Nagyecsed), Tóth Norbert (Ibrány), Gazsi Ferenc (Baktalórántháza), Gagyi Sándor (Tiszalök).

Mezőnyjátékosok: Jeddi Béla, Ricsei Ferenc, Kóka Róbert, Lakatos László, Pálvölgyi Balázs, Hadházi Dávid (Nyírbátor), Dolhai Máté, Hokk Ádám (Tiszakanyár), Fodor András, Iván Attila (Várda SE), Marics Gábor (Baktalórántháza), Gombkötő Sándor (Demecser), Kovács István (Nagykálló), Somogyi Tibor, Orgován György (Hajdúszoboszló), Ungi Lajos, Lovas Márton (Hajdúböszörmény), Rétsági Ákos, Dallos Gábor, Mészáros Dániel (Dunaharaszti), Fülöp András, Domokos Attila, Domokos Imre (Ebes), Szűcs Ádám, Vágó Zoltán (Felsőtárkány), Tóth Márton, Markos János (Dabas), Less Krisztián (Tura), Less Tamás (Rákosmenti KSK), Laurinyecz Ákos, Bálint Balázs, Nagy Gergő (Gyula).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!