Sport

2013.03.19. 16:01

Hondával a Mitropa Rally Kupában

Beszélgetés Juhász Csaba autóversenyzővel, az Ausztriában március végén megrendezendő Rebenland Rally előtt.

Beszélgetés Juhász Csaba autóversenyzővel, az Ausztriában március végén megrendezendő Rebenland Rally előtt.Immár másodjára vágsz neki az Osztrák Alpoknak egy jó hegyi versenyre.

A Renault Megane N4-el neveztél, de a Honda Civic Type R versenyautóval indulsz. Miért is?

- Szerettük volna kibérelni azt a Megane-t, amit Kiskunlacházán teszteltünk. Sikerült megegyeznünk a tulajdonossal, de sajnos pár nappal ezelőtt hívott minket, hogy nem tudja biztosítani számunkra az autót. Az ok prózai: az európai hókáosz miatt, nem érkezik meg a nagy fék az autóhoz a Renault Sporttól.

Mit lehet tudni az ellenfelekről és a pályákról?

- 18 páros regisztrált eddig a Mitropa Kupába, de a miénk a leggyengébb technika. Szóval szükségünk lesz egy nagy adag szerencsére.

A Mitropa Rally Kupa egy Európa Bajnokságnak is beillik, hisz két verseny Ausztriában, kettő Szlovéniában, három Olaszországban és egy Rally Németországban lesz megrendezve. Mely versenyeken szeretnétek indulni és milyen céllal?

- Az egész sorozatot szeretnénk végigcsinálni, ugyanúgy, mint tavaly. Remélem sikerül mindenhol rajhoz állnunk, hogy év végén elfogadható eredményt érjünk el.

Magyarországon tervezel-e versenyen indulni?

- Sajnos ez időben és anyagilag megterhelő lenne. Ezért szerintem a Rallye1 idén kimarad az életünkből.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!