Sport

2013.04.21. 11:17

Lassan járj, tovább érsz!

Nyíregyháza - A második félidőben fordított és szívós ellenfelet győzött le a nyíregyházi együttes.

Nyíregyháza - A második félidőben fordított és szívós ellenfelet győzött le a nyíregyházi együttes.Három hetes bajnoki szünet után lépett ismét pályára a Nyíregyházi Kézilabda Klub NB I B-s férfi együttese, amely – kivételes módon – ezúttal a Bem iskola csarnokában volt otthon. A sarkokban lévő ajtókat a szellőzés érdekében nyitva hagyták, szó se róla, első félidőben látottak alapján éltünk a gyanúperrel: ez bizony meleg lesz a meccs a hazaiak számára. A Bartha-legénység tagjai nem töltöttek, csak lőttek – a bökkenő az volt, hogy ritkán találtak. Az egriek semmi extrával nem rukkoltak elő, türelmes játékkal masszívan tartottak a mérkőzés elején kibrusztolt előnyüket. Némi remény akkor költözött a szívekbe, amikor a házigazdák bevetették Koller Tamást: a jól megtermett átlövő valósággal szétbombázta a hevesi kaput.

A szünet után a nyíregyháziak bekeményítettek: hatékony védekezésükkel elbizonytalanították a mindaddig ficánkoló vendéget, olyannyira, hogy a góllövőlistát uraló Padla József a második harminc percben mindössze egyszer (összesen hatszor..) tudott beköszönni. A 38. minutumban vezetett először a nagyot küzdő NYKK, amely a hajrában kettős emberhátrányban is taktikusan lassította a tempót, jutalmul sikerült legyűrni az élcsoporthoz tartozó Egert.

KM-KT

Nyíregyházi Kézilabda Klub–Eger 29–25 (14–15)

Bem iskola, 300 néző, v.: Ágnecz T., Sipos O.

Nyíregyháza: Tamási Zs. – Erdős Z. 4, Tarnavölgyi 5, Braun 1, Bursac 2, Varga L. 6/5, Vasas Gy. 1. Csere: Gadnai A. (kapus), Szűcs B. 3, Dobos B., Koller T. 7. Edző: Bartha Dénes.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!