Sport

2013.05.29. 19:41

Alex portugáliai élményei

Nyíregyháza - Az U18-as válogatott focistáit megfogta a Benfica stadionjában a Fehér Miklós emlékhely.

Nyíregyháza - Az U18-as válogatott focistáit megfogta a Benfica stadionjában a Fehér Miklós emlékhely.

Az elmúlt héten igazoltan volt távol a suliból és a Spartacus edzéseiről Hrabina Alex. A fiatal kapustehetség az U18-as válogatott tagjaként egy hétfőtől vasárnapi tartó portugáliai tornán vett részt, amelyet meg is nyert a Mészöly Géza irányította együttes.

A mieink előbb 1–0-ra legyőzték a házigazda portugálokat, majd gól nélkül zártak a csehekkel, a zárónapon pedig 2–1-re nyertek az USA ellen. Alex az első és a harmadik mérkőzésen védte a válogatott kapuját. A tornát Lisszabonban, egy harmad- és negyedosztályú csapatok által használt remek stadionban rendezték.

– Az első meccsen összeszedtem egy apró sérülést, talán ezért nem védetett Géza bá’ – kezdte visszapillantását a lisszaboni napokra Alex.

Ismerkedtek Lisszabonnal

– A zárómeccsen viszont ismét beállhattam a kapuba az USA ellen. Nekünk nyerni kellett a tornagyőzelemhez, az amerikaiaknak elég lett volna az iksz is. Kettő nullra vezettünk, amikor az ellenfél észbe kapott, hogy ez nekik nem jó, és az első félidőben szépítettek. Szünet után már elsősorban bekkeltünk, az utolsó tíz percben emberhátrányban játszottunk, kétszer is egy az egyben hozták rám a labdát, de szerencsére sikerült hárítanom.

– A meccsek és edzések mellett volt szabadidős programunk is, jártunk a tengerparton, szétnéztünk Lisszabonban, és meglátogattuk a Benfica stadionját. Megtekintettük a Fehér Miklós emlékhelyen, ami mindenkit megfogott, és mély benyomást tett ránk – így Alex.

A fiatal kapus számára hamarosan véget ér a tanév és a meccsek sorozata. A Szpari szombaton Putnokon zár, az Bozsik Akadémia U19-es csapata a hét végén Kaposváron meccsel, a jövő héten pedig a Debrecen ellen kétszer is. Aztán jöhet a szünidő, a válogatott keret tagjai majd augusztusban találkoznak.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!