Sport

2013.05.04. 10:54

Ez presztízsmeccs a javából

Nyíregyháza - A Balmazújváros lesz a nyíregyháziak vendége ma a bujtosi csarnokban.

Nyíregyháza - A Balmazújváros lesz a nyíregyháziak vendége ma a bujtosi csarnokban.Ez bizony nagy derbi lesz, igazi presztízsmeccs! Szombaton késő délután (18 órától) e a bujtosi csarnokban a Balmazújváros lesz a vendége a Nyíregyházi Kézilabda Klub NB I. B-s férficsapatának. A hajdúságiak bajnokesélyesként kezdték a szezont, aztán nemrégiben a rivális Mezőkövesdtől otthon kikaptak, így az arany elszállni látszik számukra.

Van miért visszavágni

A nyíregyháziak számára viszont felcsillant a dobogós helyezés reménye, így önmagában már ez is nagy meccset jelenthet. Ráadásul a két együttes tavaly novemberi, debreceni meccslét tíz góllal (31–21) az újvárosiak nyerték, így van miért visszavágniuk Tarnavölgyi Gergelyéknek.

A szombati vendégnél többen is voltak már korábbi, nyíregyházi csapatok alkalmazottjai, elég, ha csak Rácz Sándor edzőre gondolunk. A játékosok közül ott van Kőrizs István, Kaplonyi Zoltán, Istenes Péter, Doros Ákos, Rácz Róbert és Nagy Csaba, azaz szinte egy komplett kezdő.

A Bartha Dénes pallérozta nyíregyházi alakulat a legutóbbi fordulóban szép fegyvertényt hajtott végre, és egy góllal nyert Ózdon. Ez a siker megfelelő alaphangulatot és önbizalmat adhat a szombati esti, várhatóan nehéz hazai találkozóra.

– Megnéztük az újvárosiak Ózd elleni mérkőzését, és az ott látottak alapján négy pontban foglalhatnám össze a legfontosabbat. Először is ne kapjunk kontragólokat, a védekezésben pedig egységesek legyünk. Nagyon sokat kell majd futnunk, és a sikerhez a pályán lévők közül legalább négy játékosnak, valamint a kapusnak átlagon felül kell teljesítenie – vélekedett Bartha Dénes.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!