Sport

2013.05.03. 11:26

Henger a legjobb kínai ellen

Fucsovics Márton nyert, és karrierje első challenger-elődöntőjét vívhatja.

Fucsovics Márton nyert, és karrierje első challenger-elődöntőjét vívhatja.Harmadik mérkőzését is játszmavesztés nélkül nyerte meg a kínai Anningban Fucsovics Márton, aki szakított azzal a hagyományával is, hogy az első bravúr felmutatása után a másodikkal már nem tudott élni. Az 50 ezer dollár összdíjazású, salakpályás ATP-challenger-teniszverseny pénteki negyeddöntőjében a legmagasabban jegyzett kínai versenyzővel, a viadal harmadik kiemeltjével, Csang Csevel (163.) találkozott, azok után, hogy a hatodik helyen rangsorolt japán Hiroki Moriját (202.) már búcsúztatta a világranglistán 383. helyen jegyzett magyar.

A pénteki negyeddöntő programja az esőzés miatt jókorát csúszott, de megérte várni, hiszen a nyíregyházi játékos lehengerlő játékot bemutatva szerezte meg a győzelmet. Az első szettben több bréklabdája is volt Marcinak, és végül a legjobbkor, 6:5-ös vezetésénél élt az eséllyel, ám a 7:5-re megnyert játszma után rögtön úgy kezdte a másodikat, hogy elvesztette a saját adogatását. De egyből vissza is vette, majd újra brékelt, és 4:1 után már „csak” arra kellett figyelnie, hogy hozza a saját szervagémjeit, s mivel ez sikerült, könnyednek mondható 7:5, 6:3-as győzelem lett a vége.

Ezzel Fucsovics szombaton elődöntőt játszhat, de ami még talán ennél is nagyobb pozitívum: a négy közé jutással a jövő heti, 125 ezer dolláros challenger-tornán automatikusan a főtáblára jutott, hiszen nem ér oda a szombati selejtezőre. Az ilyen esetekben pedig az a szabály, hogy a hasonló kategóriájú tornán még versenyben lévő játékosoknak fenntartanak egy helyet a főtáblán.

Maradva az anningi viadalnál, karrierje első challenger-elődöntőjében Marcinak a nála négy nap híján egy évvel idősebb horvát Dino Marcan (419.) lesz az ellenfele, aki pénteken a verseny első kiemeltjét, az ausztrál Matthew Ebdent (135., tavaly még 61.) búcsúztatta (6:7, 6:3, 6:2).v

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!