Sport

2013.06.06. 11:03

A játékosok döntik el az edzők párharcát

Kisvárda - Miskolczi László vallja: a kisvárdaiak hazai pályán mindenképpen meglephetik osztályozós riválisukat.

Kisvárda - Miskolczi László vallja: a kisvárdaiak hazai pályán mindenképpen meglephetik osztályozós riválisukat.

Nagy dobásra készülnek Kisvárdán, de elvárható-e egy NB III-as bajnokcsapattól, hogy két mérkőzésen felülmúlja a másodosztály egyik középcsapatát, a hetedik helyezett Szegedet?

– Elemeztük az ellenfél játékát, az ott látottakból arra következtetek, hogy hazai pályán mindenképpen lehet esélyünk a Szeged ellen – mondta az NB II-be jutásról döntő osztályozós párharc szombati, kisvárdai mérkőzése előtt Miskolczi László, a Várda SE játékosa. – Az is látszik, hogy ellentétes stílusú a két csapat, amíg mi a passzolós játék hívei vagyunk, addig a szegediek inkább ívelgetnek. Edzőnk, Révész Attila arra bátorít bennünket, hogy tegyük a dolgunkat, azon legyünk, hogy nyerjük meg a párharcot, aztán a háttér megteremtése és a játékoskeret egyben tartása már az ő feladatuk lesz. Ugyan megfordultam az élvonalban is, de újra kipróbálnám magam az NB II-ben, és a társaim is motiváltak.

A megyében dolgozó edzők közül az utóbbi évtized két legnagyobb sikereket elért szakvezetője néz egymással farkasszemet. Révész Attila négy bajnoki címet nyert az NB III-ban (kettőt-kettőt a Tuzsérral és a Várdával) és ötven meccsen át irányította az NB I-ben a Nyíregyházát, Gálhidi György pedig 2007-ben az utóbbi idők leghangzatosabb sikerét érte el azzal, hogy a Ferencvárost megelőzve az élvonalba navigálta a Szparit. Miskolczi László mindkét trénerrel dolgozott, illetve dolgozik, így azt is tudja, az ellenfél részéről mire számíthat.

– Biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi mesterünk meg tudja majd lepni az ellenfelet – mondja 97 élvonalbeli meccsel a háta mögött a Pakson is megfordult futballista. – Gálhidi György általában ugyanazt a szerkezetet alkalmazza, csak az embereket cserélgeti benne, Révész Attila ugyanakkor az ellenfélhez szokta igazítani a taktikát, és biztos vagyok benne, hogy szombatra is kitalál valamit. Mindkét edző felkészült szakvezető, nem rajtuk, hanem rajtunk, játékosokon múlik majd a párharc kimenetele.

Csak a siker jelentheti a feljutást

Döntött az MLSZ versenybizottsága: az NB II-es osztályozókat az eredeti menetrend szerint játsszák le, holott mivel az élvonalból kiesett Eger csak az NB III-ban indul, hiányos lesz a létszám. Ennek azonban csak a nevezések elbírálásakor lesz jelentősége, így a feltöltési szempontot is előre meghatározták. 

Elsőként az a csapat jön szóba, amely az osztályozón vesztes NB III-as csapatok közül a legjobb százalékos eredménnyel rendelkezik az alapbajnokságban és az osztályozón elért eredmények alapján. Miként érinti ez a Várda SE-t? A kisvárdaiak másodikok az NB III-as bajnokok között, 63 pontot gyűjtöttek (80.7%), míg a Dráva-csoport első helyezettje, a Dunaújváros-Pálhalma 66-t (84.6%). Mivel az újvárosiak a bajnokság során kettővel több győzelmet szereztek, mint a Várda (21, illetve 19), Révész Attila legénysége az osztályozók során akkor tud az újvárosiak elé kerülni, ha két meccsen néggyel több pontot szerez, mint a Dráva-csoport legjobbja. Márpedig, ha ez megvalósul, akkor kiejti a Szegedet a Várda, és eleve feljutó.

Akkor érhet még NB II-t a Tisza-partiak elleni párharc elvesztése, ha a Dunaújváros felülmúlja a Sopront. Ugyanakkor ebben a helyzetben számítani lehet arra, hogy a Duna-partiak aligha lesznek túl motiváltak a rájuk váró két mérkőzésen... Ha két csapat híja lesz a létszámnak (az osztályozón érintett Dorognak sincs licence), akkor a második helyet az NB II-es kiesők közül töltik fel.

Magyarán? Emberi számítás szerint csak akkor juthat fel a Várda, ha sikerrel abszolválja a Szeged elleni párharcot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!