Sport

2013.06.19. 13:42

Még keresik az új edzőt, csatárt már találtak

Virovecz Pál utódját keresi a Szatmár Unió FC, amely a játékosfronton már aktivizálta magát.

Virovecz Pál utódját keresi a Szatmár Unió FC, amely a játékosfronton már aktivizálta magát. Egyelőre az edzőkérdés kipipálása az egyik legfontosabb teendő a Szatmár Unió FC berkein belül.

A legutóbbi bajnoki évadban újoncként, az NB III-ban tette próbára magát a gárda – tavasszal Virovecz Pál irányításával. Noha a szezont tizedik helyen zárta, vagyis búcsúzni kényszerült a Fehérgyarmaton székelő gárda – a klub elöljárói nem kívántak megválni a szakvezetőtől, aki a jövőben az utánpótlás szakágért felel. Az új tréner kinevezése egyelőre késik, persze az egyeztetések javában tartanak ebben a témakörben.

Ami a játékosfrontot illeti... Az SZUFC körletében sikerként könyvelik el, hogy a jelek szerint nem hullik atomjaira a keret. A két román labdarúgó, Adrian Stef, valamint Vasile Robas ugyan távozik, akárcsak a – hírek szerint – Kemecsére tartó Tóth Tibor, ugyanakkor a többiek maradnak.

Sőt, az Ausztriából hazatérő támadó, a korábban – többek közt – Diósgyőrben és Balkányban is megfordult csatár, Balás Gergő érkezése biztosra vehető. Az eddig kölcsönben foglalkoztatott védő, Bakos Bence immár véglegesen a szatmári egyleté, miként a fiatal Szűcs Ferenc is. Utóbbi ez idáig a Nyíregyháza Spartacus kötelékéhez tartozott. Irányító középpályás igazolását is tervezi a stáb, amely nem mellesleg a Fehérgyarmati Focisuli átvételével szélesíteni kívánja utánpótlásbázisát.

Ebből már egyértelműen kiderülhet, a Szatmár Unió FC változatlanul a gyarmati katlanban lesz otthon – itt rendezni tétmérkőzésit. A felkészülés július 1-én indul, és az edzőmeccsek mellett két emléktorna házigazdája is lesz a megyei első osztály élcsoportját megcélzó csapat.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!