Sport

2013.07.09. 18:10

A verseny után a boldogságban úsztak

Nyíregyháza, Bécs - Az „Arany” úszóinak köszönhetően a nemzetközi úszóversenyen 17 alkalommal csendült fel a magyar himnusz.

Nyíregyháza, Bécs - Az „Arany” úszóinak köszönhetően a nemzetközi úszóversenyen 17 alkalommal csendült fel a magyar himnusz.

Európa egyik legnagyobb ifjúsági seregszemléjét, a World Sports Festivalt Bécsben és Alsó-Ausztriában rendezték meg július 4. és 7. között Az UNESCO égisze alatt rendezett „mini olimpia” öt éve várja a világ minden tájáról a sportolókat. Az idén közel 1500 fiatal sportoló érkezett a nemzetközi megmérettetésre, hogy 13 sportágban képviseljék hazájukat.

Magyarországról közel 50 sportoló vett részt a nemzetközi versenyen. Hazánkat és Nyíregyházát úszás sportágban az Arany János Gimnázium és Általános Iskola diákjai képviselték.

– Öt tehetséges „aranyos” diákot kísértem el az Ausztriában megrendezett World Sports Fesztiválra. Az iskolában kiemelt sportág az úszás, e sportággal veszünk részt a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlás-programjában is – tájékoztatta lapunkat Kantár Attila iskolaigazgató.

A további részletek a Kelet-Magyarország 2013. július 10-i számában olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!