Sport

2013.07.29. 07:44

Amerikaiak ellen is röplabdáztak

Nyíregyháza - A nyíregyházi Hengsperger Anna és Vén Eszter is ott volt a korosztályos válogatottak Szlovéniát és Horvátországot is érintő edzőtáborában.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Hengsperger Anna és Vén Eszter is ott volt a korosztályos válogatottak Szlovéniát és Horvátországot is érintő edzőtáborában.

Minthogy a szabolcsi megyeszékhely a női szakágban az egyik legjobb honi utánpótlásnevelő-műhelynek számít, nem meglepő, hogy az elmúlt hetekben nemzetközi meccseket is játszó ifjúsági- és junior röplabda-válogatottnak is volt nyíregyházi tagja. A juniorok a jövő évi Európa-bajnokságra készülnek, az ifik pedig amolyan kiválasztótáboron vettek részt. Előbbiek között az NRK élvonalbeli felnőttcsapatában fiatal kora ellenére is alapembernek számító Hengsperger Anna kapott helyet, míg az ifjúságiaknál Vén Eszterre számítottak.

Mindkét csapat Dömsödön kezdte a táborozást, ahol már edzőmeccsek is szerepeltek a programban, mást ne mondjunk, a juniorok az amerikai A2-es válogatott ellen is játszottak. Aztán a két korosztály útjai részben elváltak egymástól, hiszen a juniorok a szlovéniai Maribor, az ifik Kunszentmiklós felé vették az irányt – mindkét helyszínen edzőtábor várt a lányokra. Útjaik aztán a horvátországi Pulában találkoztak, ahol rangos nemzetközi tornát rendeztek, többek között a korábbról már megismert amerikaiak részvételével.

Az ifjúságiak nyolc meccsükből hetet megnyerve (az elődöntőben a horvát válogatottól kaptak csak ki) a harmadik helyen végeztek, a juniorok ötvenszázalékos mérleggel a nyolcadik helyen zártak. Mindkét korosztály csapatában fontos szerepet játszottak a nyíregyháziak, vagyis a center Vén Eszter és a négyesütőként szereplő Hengsperger Anna is jelezte a kéthetes válogatott program során, hogy lehet rájuk számítani a nemzeti csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!