Sport

2013.07.26. 16:58

Bikás uralom, őszinte Rosberg a Hungaroringen

Mogyoród - Sebastian Vettel révén a Red Bull uralta a Magyar Nagydíj nyitónapi szabadedzéseit: bár a háromszoros világbajnok címvédő meggyőzően muzsikált, az élbolyban a nap végére szoros eredmények születtek.

Mogyoród - Sebastian Vettel révén a Red Bull uralta a Magyar Nagydíj nyitónapi szabadedzéseit: bár a háromszoros világbajnok címvédő meggyőzően muzsikált, az élbolyban a nap végére szoros eredmények születtek.

A csúcsformában lévő német a délelőtti 1:22,723-as idejét délután - amikor már javult a pálya állapota – 1:21,264-re faragta le. Csapattársa, Mark Webber mindössze 4 századdal lemaradva zárt a 2. helyen, míg az üldözők közül a Lotusok és a Ferrarik tűntek a legjobbnak: a 3. helyre Romain Grosjean iratkozott fel, maga mögé utasítva Fernando Alonsót és Felipe Massát. Míg a francia és a spanyol alig másfél tizeddel maradt el Vettel mögött, addig a brazil hátránya is kevesebb volt három tizednél, ami jól szemlélteti, hogy mennyire szoros az élboly.

Ugyan a másik Lotust, a közönségkedvenc Kimi Räikkönent a két Mercedes, Lewis Hamilton és Nico Rosberg a 8. pozícióba szorította, a csillagos egylet kilátásai a Hungaroringen debütáló megújult, biztonságosabb Pirelli abroncsok miatt nem a legjobbak. Ezt az előző gumikonstrukciókon két futamot is nyerő Nico Rosberg mondta lapunknak : - A korábban használt abroncsokon végre sikerült elérnünk, hogy tudtuk kezelni az autót, most viszont kezdhetünk mindent elölről. Úgy gondolom, hogy a változások a Ferrarinak biztosan jól jönnek, de az igazi nagy nyertes a Lotus lehet.

Rosberg nem titkolja, hogy a hőség nem kedvez a Mercedesnek, ugyanakkor érdeklődésünkre kitért a csillagos csapatnál zajló házon belüli meccsre is. Hamiltonnal gyerekkoruk óta barátok, az idei évtől márkatársként versenyeznek, s a német tudja, hogy a brit – mivel még nem tudott nyerni új együttesénél – egyre elszántabb. – Lewis és én továbbra is jó barátok vagyunk, ráadásul a közös munkát segíti, hogy hasonló a vezetési stílusunk.

Megkérdeztük a háromszoros futamgyőztes Mercedes-menőt arról is, hogy mennyivel másabb csapattárs Hamilton, mint az utóbbi három évben Michael Schumacher volt: - Lewis ugyanolyan nagy kihívás, mint korábban Michael volt, de mások az erősségei és a gyengéi. Michael nem tanított engem, de így is sok dolgot el tudtam lesni tőle. Nagyon erős volt a mérnöki oldalon, az autó beállítása terén, a mérnökökkel való kommunikáció terén is. Nem véletlen ez, hiszen hétszer volt világbajnok!

Rosbergtől megtudtuk, hogy az idei monacói és silverstone-i győzelmei után jóval magabiztosabbá vált, ugyanakkor tudja: a Mercedesnek sokat kell javulnia ahhoz, hogy érdemi esélye legyen a bajnoki titulus elhódítására.

A német egyébként Hamiltonnal, Alonsóval és Vettellel együtt a két szabadedzés között csatlakozott Bernie Ecclestone-hoz, akivel látogatást tettek a Silver 3-as tribünön. Az ominózus lelátót ezen a napon az Erzsébet-tábor keretein belül hátrányos helyzetű gyermekek vehettek birtokba, akik nem csak autogramokat, hanem ajándékokat is kaptak a nagyfőnöktől és elitalakulatától.

Mészáros Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!