Sport

2013.07.22. 09:38

Bronzérem mellé feljutás

Komoly nyíregyházi jelenléttel harcolták ki az A divízió lehetőségét Pitestiben.

Komoly nyíregyházi jelenléttel harcolták ki az A divízió lehetőségét Pitestiben. A romániai Pitestiben szereplő U20-as férfi kosárlabda-válogatott megszerezte a B divízó Európa-bajnoki bronzérmét, és ezzel jogot szerzett arra, hogy a korosztály jövő évi csapata a legjobbak között, az A divízióban szerepeljen.

A mieink már a szombati elődöntőben is biztosíthatták volna a feljutást, ám hiába vezettek a harmadik negyedben a britek ellen, végül kilenc ponttal kikaptak. Így aztán a belgák elleni bronzmeccsre maradt a döntés: a magyarok közel húsz ponttal is vezettek az elején, a vége 70–69 lett, így a csapat, és annak nyíregyházi tagjai, vagyis a Marso-NYKK játékosai, Polyák László, Varga Márton és Jakab Péter valamint a szabolcsi megyeszékhelyről indult Czinger Zoltán is örülhetett a nem mindennapi sikernek.

A macedóniai Strumicán szereplő U18-as válogatott (a Marso-NYKK-t a játékoskeretben Kósa Tamás, a szakmai stábban Ferenczi Tamás és Sitku Ernő képviseli) a hétvégén előbb lengyelektől kapott kis, majd nagy csatában, egy ponttal legyőzte a finneket.

 

B divíziós Európa-bajnokságok

U20, Pitesti (Románia)

Elődöntő: Nagy-Britannia–Magyarország (Polyák: 19 perc, 3 lepattanó, 2 assiszt; Jakab P.: 13 perc, 4 lepattanó, 1 labdaszerzés; Varga M. nem játszott).

A 3. helyért: Magyarország–Belgium 70–69 (32 perc, 6/6 pont, 5 lepattanó, 3 assziszt, 1 blokk; Jakab P.: 5 perc; Varga M.: 3 perc).

U18, Strumica (Macedónia)

Csoportmérkőzések: Lengyelország–Magyarország 83–48 (Kósa T.: 20 perc, 4 pont, 2 lepattanó, 1 labdaszerzés), Magyarország–Finnország 56–55 (Kósa T.: 19 perc, 1 pont, 4 lepattanó, 2 gólpassz, 3 labdaszerzés).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!