Sport

2013.08.16. 13:02

A rajton is önmagukat adnák

Kisvárda - Az ország másik végéből érkező ellenféllel szemben debütál szombaton a Kisvárda a másodosztályban.

Kisvárda - Az ország másik végéből érkező ellenféllel szemben debütál szombaton a Kisvárda a másodosztályban.

Alaposan kitárul a világ (de legalábbis az ország) a kisvárdai labdarúgók számára, hiszen azon túl, hogy három és fél évtized elteltével újra a másodosztályban futballozhat a város futballcsapata, most először jutott az egycsoportos NB II-be. Így aztán szemben az elmúlt évekkel, amikor jobbára szabolcsi, illetve borsodi és hajdúsági riválisokkal mérkőzött, most az egész országból kapnak ellenfeleket, elsőként mindjárt a legtávolabbról, Sopronból. A szombaton 17.30-kor kezdődő bajnokit nagy várakozás előzi meg Kisvárdán, amit a csütörtöki szurkolói ankét is igazolt.

– Megpróbáljuk majd a saját játékunkat nyújtani, és olyan szellemben futballozni, mint az előző évben tettük – mondta a várható harcmodorról Révész Attila, a várdaiak szakvezetője. – Amennyire tudjuk, ezt ellenfelünk játékstílusa lehetővé teszi, mert stílusos, passzolós csapatot fogadunk. Ugyanakkor a Szeged elleni osztályozó mérkőzés is bebizonyította, hogy kellően óvatosnak is kell lennünk, hiszen ilyen szinten már könyörtelenül kihasználják a hibáinkat. Ezeknek a számát a minimálisra kell csökkentenünk.

A hosszabb időre kidőlt Brankovics Péter és Spekker Tamás mellett a bokájával nyüglődő Farkas Márton játéka nem jöhet szóba a nyitányon. A várdai vezetőség kéri a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a várkerti létesítményhez, mert a szigorúbb beléptetés miatt hosszabb időt vehet igénybe a helyek elfoglalása. Mivel Sopronból szervezetten nem érkeznek szurkolók, ezért a vendégszektort is megnyitják a hazai drukkerek számára, tehát a kapu mögött épült új lelátót is birtokba vehetik a nézők.

(A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A KELET-MAGYARORSZÁG 2013. AUGUSZTUS 17-I SZÁMÁBAN.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!