Sport

2013.08.06. 12:17

Húsz év után új időszámítás kezdődik

A baktalórántházi Kozma József pályafutása során először szerepel majd a megyei I. osztályban.

A baktalórántházi Kozma József pályafutása során először szerepel majd a megyei I. osztályban.Nem is lenne akkora nyelvbotlás, ha a jövő hétvégén rajtoló megyei I. osztályú bajnokságot NB III-nak neveznénk. A tizenhatos mezőnyben tizenegy olyan csapat (Baktalórántháza, Balkány, Ibrány, Kemecse, Nagyecsed, Nyírmada, Szatmár Unió FC, Tiszakanyár, Tiszalök, Tuzsér, Volán-Sényő), amely a 2000-es években szerepelt a harmadosztályban, de az Újfehértó jóvoltából Nagykállóban is láthattak három szezonnal ezelőtt NB III-as meccseket. Továbbmegyünk: a felsoroltak közül a Baktalórántháza, a Balkány, az Ibrány, a Kemecse, a Nagyecsed, a Tuzsér és a Volán-Sényő is ünnepelhetett a közeli, vagy a kissé távolabbi években bajnoki címet a Tisza-csoportban.

A nagy visszatérők

A megyei I. osztály legnagyobb visszatérője kétségkívül a Baktalórántháza VSE. Az a csapat, amely legutóbb éppen húsz éve szerepelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sorozatban, az akkor szerzett bajnoki címe óta 12 esztendőt húzott le az NB III-ban, kettőt a harmadosztálynak számító NB II-ben (akkoriban az élvonal mellett volt NB I. B is), hatot pedig a másodosztályban.

– Ez lesz a debütáló évem a megyei első osztályban, korábban csak ifijátékosként szagolhattam bele a sorozat légkörébe – mondta a baktalórántháziak futballistája, Kozma József, aki 1997-ben került el nevelőklubjától, és az MTK-nál, Veszprémben, a BKV Előrénél, a Nyíregyházi Kertvárosnál és a Nyíregyháza Spartacusnál tett kitérő után 2005-ben tért oda vissza.

– Cseppet sem tartom rangon alulinak, hogy a negyedik vonalban kell szerepelnem, pontosan azért, mert az átszervezések következtében nyolc olyan ellenfelünk is lesz, amelyekkel az elmúlt három esztendőben még eggyel magasabb szinten találkoztunk. Játsszuk az edzőmeccseket és más forrásokból is tájékozódunk az ellenfelek erejéről, így biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi mezőnyben hat-nyolc csapat is megállná a helyét a tavalyi vagy azelőtti harmadosztályú sorozatban.

(A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A KELET-MAGYARORSZÁG 2013. AUGUSZTUS 7-I SZÁMÁBAN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!