Sport

2013.08.27. 12:51

Kemény munkával a világ élvonala felé

Nyíregyháza lehet a keleti fellegvára a fallabdának, amelynek nagy lökést adhatna az olimpiai csatlakozás.

Nyíregyháza lehet a keleti fellegvára a fallabdának, amelynek nagy lökést adhatna az olimpiai csatlakozás. Profi szinten teljesítő fallabdázók tűntek fel az elmúlt napokban a nyíregyházi Brekk Fitness és Squash Clubban. A honi szövetség első embere, Welesz Balázs vezetésével felnőtt- és tehetséges junior játékosok tartottak edzőtábort, amelyhez persze csatlakoztak a helyiek is. No, de miért éppen Nyíregyháza?

Kölcsönösen profitálnak

– A helyi squashélet irányítójának, Bottyán Istvánnak a meghívására évekkel ezelőtt jártam először Nyíregyházán, és akkor annyira megtetszett az itteni miliő, hogy visszatérő vendég vagyok, egy-kéthetes edzőtáborokat szervezünk ide – mondta Welesz Balázs, a Magyar Fallabda-szövetség elnöke. – Minden évben a honi topjátékosok közül érkeznek az edzőpartnerek, ezúttal a junior válogatott tagjaival érkeztem, velük napi két edzéssel készültünk az őszi feladatokra. Mi, felnőttek sokkal lelkesebben tudjuk a fiatalokkal az edzésmunkát elvégezni, ők pedig a minimális technikai-taktikai hiányosságukat tudják pótolni az ilyen alkalmakkor, úgyhogy mindkét fél tud profitálni az itt eltöltött időszakból.

Az eszköz- és elsősorban a speciális teremigény miatt a fallabda még mindig nehezen elérhető Magyarországon. A szövetség első embere hogy látja: milyen helyzetben van itthon a sportága?

– Az elmúlt években nagyon komoly fejlődésen mentünk keresztül, köszönhetően elsőszámú játékosunknak, Krajcsák Márknak, akinek a harminchetedik helyre sikerült felküzdenie magát a világranglistán – így Welesz Balázs.

– Nagyon szép eredményt ért el az U15-ös válogatottunk, amely ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon, valamint ki kell emelni az utóbbi hetek eseményét, hogy a tizenhét éven aluliak világranglistáját immár Farkas Balázs vezeti. Ezek az eredmények bizakodásra adnak okot, és erőt adnak a szövetség munkatársainak valamint a játékosoknak is, hogy még keményebb munkával haladjunk a világ élvonala felé.

(A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A KELET-MAGYARORSZÁG 2013. AUGUSZTUS 28-I SZÁMÁBAN.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!