Sport

2013.08.22. 10:53

Most a kevesebb volt a több

Bizonyos mutatókban jobb volt Fucsovics Márton, mint legyőzője, Olivier Rochus.

Bizonyos mutatókban jobb volt Fucsovics Márton, mint legyőzője, Olivier Rochus.Csak Fucsovics Márton ütött ászt és nyerőt (mindkettőből hetet), néggyel több bréklabdája volt, mint ellenfelének, mégis a szakmában jól csengő nevű Olivier Rochus (142. az ATP-rangsorban) nyerte meg (7:5, 6:3) az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában játszott mérkőzést.

Talán azért, mert – maradva az összehasonlításnál – a belga teniszező éppen negyvennyolccal több mérkőzést vívott Grand Slam-verseny főtábláján, mint a nyíregyházi játékos. A 32 éves Rochus szerdán tett egy lépést a negyvenkilencedik ilyen jellegű fellépése felé, míg Fucsovics számára már csak jövőre jön el az újabb esély, hiszen az US Open mindig az adott esztendő utolsó GS-viadala.

A mérkőzést követően Marci természetesen el volt keseredve, mert bár tudta, hogy nem ő a favorit, nagyon szeretett volna nyerni, és a formájára sem lehetett panasz. Sajnos, hét adogatáselnyerési esélye közül csak az elsővel tudott élni (2:0-val indult számára a mérkőzés), míg Rochus mindhárom esélyét kihasználta, kettőt a szettek végén, hogy már ne is legyen rá mód válaszolni. A világranglistán a 233. helyen álló magyar játékos a jövő hét végén utazik vissza Európába (Bécs érintésével Nizzába), addig néhány napot eltölt Miamiban, franciaországi akadémiája, az ISP amerikai bázisán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!