Sport

2013.08.10. 12:02

Szabó az élen szökdelhet szöcskéjével

Nyirád - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szurkolók kedvezménye a nyirádi Európa-bajnoki futamon.

Nyirád - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szurkolók kedvezménye a nyirádi Európa-bajnoki futamon.Megkezdődött a visszaszámlálás, hiszen a jövő hétvégén a Nyirádi Motorsport Centrum ad majd otthont az Autokrossz Európa-bajnokság hatodik, NYIRLOG-futamának. Az első nevezési határidő lejártáig (augusztus 5.) kilencvenkét indulót regisztráltak a szervezők, és várhatóan néhányan még az utolsó pillanatban kapnak majd észhez, vagyis pár versenyzővel még gyarapodhat a létszám. Összesen tizennégy ország képviselteti magát az Európa-bajnokság magyar futamán, természetesen most is a csehek adják a legtöbb indulót, de sokan érkeznek Hollandiából, Franciaországból és Németországból is.

A házigazdáknak sincs panaszra okuk, már ami a magyar részvételt illeti. A SuperBuggyban és a Touring kategóriában öt-öt magyar áll rajthoz, míg a Buggy 1600-as géposztályban három pilótának zúghat majd a „hajrá magyarok!". Ebben a kategóriában Szabó Krisztián nem is kis különbséggel, tizenhét pont előnnyel áll az élen.

Visszavehető a vezetés

A SuperBuggy-ban Ábrahám Károly az idén csupán egy futamot hagyott ki, neki jó esélye van arra, hogy ott legyen a fináléban, de nagy kérdés lesz az is, hogy mit tud letenni az asztalra a bérelt szöcskével induló Pallag-Bozsák Csaba, és a hazai bajnokságban egyre jobb eredményeket produkáló Tóth Richárd. Kárai Tamás a „kasznis kocsik" mezőnyében három pont hátránnyal jelenleg a második, és minden hazai autokrossz rajongó abban bízik, hogy Nyirádon visszaveszi a vezetést a Skoda Fábiával induló, tavalyelőtti Európa-bajnok.

A ralikrosszozók közül is többen rajthoz állnak majd a viadalon. A nyirádi pálya tulajdonosa, Révész Bálint is kedvet kapott az autokrosszozáshoz, miként Mózer Attila is rajthoz áll a fekete Fábiával. Lajos Gyula Luigi tavaly a második helyen zárta a nyirádi versenyt, ezúttal hasonló eredményre törekszik, hisz kibérelte Harsányi Zoltán Mitsubishijét, amivel képes lehet a dobogós eredményre. Az érdeklődés nagy, szinte borítékolható a telt ház. A pályatulajdonos jóvoltából a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkező szurkolók minden típusú jegy árából 2 ezer forintos kedvezményt kapnak. A kedvezményes belépőt az kaphatja, aki a pénztárnál a lakcímbejelentő kártyájával igazolja, hogy valóban megyebeli.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!