Sport

2013.08.12. 17:40

Mózer elsőként nyomja murváson

A nevezések alapján parázs viadalokra van kilátás a hétvégén az autokrossz Európa-bajnokság hatodik, NYIRLOG-futamán, amelynek a Nyirádi Motorsport Centrum a házigazdája.

A nevezések alapján parázs viadalokra van kilátás a hétvégén az autokrossz Európa-bajnokság hatodik, NYIRLOG-futamán, amelynek a Nyirádi Motorsport Centrum a házigazdája.

Tizennégy ország versenyzői nyomják majd a köröket, természetesen ott lesznek a legjobb magyarok is, akik közül Szabó Krisztián (Buggy 1600) az első, míg Kárai Tamás (Touring) a második helyen áll az Európa-bajnoki összesítésben. Kárai Tamást jópárszor láthattuk a máriapócsi RabócsiRingen, hiszen ő a ralikrossz bajnokságban is indul, egyébként ebből a szakágból többen is kipróbálják magukat majd a nyirádi katlanban. Többek között a pálya tulajdonosa, Révész Bálint, valamint Mózer Attila és Lajos Gyula Luigi. Közülük Mózer Attila (Skoda Fabia) először vág neki autokrossz versenynek.

- Csapatársam, a pályatulajdonos Révész Bálint vetette fel, hogy álljunk rajthoz és én nem sokat gondolkodtam – kezdte lapunk tájékoztatását Mózer Attila. – Igaz, nem indultam még autokrosszban. A ralikrosszhoz csak a rajt hasonlít,hiszen végig murván kell autózni. A nyári szünet miatt már hiányzik a versenyzés, ráadásul az autón finomítottunk, állítgattunk, így az Európa-bajnoki futam remek lehetőség lesz arra, hogy élesben kipróbáljuk a változtatásokat.

– A gondot csak a murvagumi okozhatja, hiszen ahhoz, hogy 15 centis murvást használjunk, a futóműben jelentős változtatást kellet volna végre hajtani, ezt pedig nem vállaltuk. Így marad a 17 centis gumi. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, a célom az, hogy minden futamot teljesítsek és természetesen Balu kapitány (Révész Bálintbeceneve) előtt érjek célba,az nem baj, ha Kárai Tomi mögött... – így Mózer Attila.

Kedvezmény a megyebelieknek

A pályatulajdonos jóvoltából a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkező szurkolók minden típusú jegy árából 2 ezer forintos kedvezményt kapnak. A kedvezményes belépőt az kaphatja, aki a pénztárnál a lakcímbejelentő kártyájával igazolja, hogy valóban megyebeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!