Sport

2013.09.02. 15:35

Csapatként jelesre vizsgáztak

Nyíregyháza - Már csak a Nyíregyháza Spartacus százszázalékos a honi foci második vonalában.

Nyíregyháza - Már csak a Nyíregyháza Spartacus százszázalékos a honi foci második vonalában.

Háromból három, ez bizony nem semmi! A másodosztályú focibajnokság soros, hétvégi körének két csapat vágott neki hat ponttal. Mivel a siófokiak pénteken csak ikszeltek, így a Szparinak megadatott az a lehetőség, hogy egyedüliként maradjon százszázalékos. Igen ám, de Békéscsabán kellett pályára lépni a forduló rangadóján.

Miként az már ismert, a Lucsánszky Tamás dirigálta nyírségiek végül drámai meccsen szerezték meg a három pont. Dukál a jelző, hiszen egy félidőt emberhátrányban játszott a Szpari, ráadásul hazai vezetésről sikerült fordítani.

- Az első félidő a hajráig úgy alakult, ahogyan szerettük volna, hiszen vezetéshez jutottunk - kezdte visszapillantását a csabai derbire Lucsánszky Tamás.

Bajzát és Huszák!

– Sajnos a játékrész utolsó percében egyéni hibák után tizenegyest kaptak a hazaiak, ráadásul meg is fogyatkoztunk. A szünetben elsősorban arra hívtam fel a figyelmet, hogy továbbra is koncentráltan játszunk, javítsuk ki a hibákat és bátran focizzunk. Aztán alig telt el pár perc és ismét gólt szereztek a hazaiak, akkor nem voltunk könnyű helyzetben.

– Szerencsére a játékosokat nem fogta meg a fordítás, továbbra is harcosan játszottak. Csapatként jelesre vizsgáztunk, mindenki hősiesen küzdött, jól koncentrált a feladatára. Ráadásul támadásban hatékonyak voltunk, mert a három góllal kecsegtető kontrából kétszer is sikerült is a kapuba találni, ezzel a magunk javára billenteni a mérkőzést. Minden játékost dicséret illeti, nem szoktam külön kiemelni teljesítményeket, de most Bajzát Péter és Huszák Tamás előrejátéka megérdemli ezt- így Lucsánszky Tamás.

Öröm az ürömben, a piros lap és a sérülés. A kiállítás sorsára jutó Gengeliczki Gergő a Vasas elleni bajnokin biztosan nem léphet pályára, remélhetőleg Kákonyi Dániel sérülése nem lesz súlyos.

A héten beindul a Liga-kupa, így módosult a heti felkészülés eddigi mikéntje, hiszen jönnek majd a két tétmeccses hetek, ami másfajta edzésmunkát igényel. Szerdán délután Debrecenben, a Loki lesz a házigazda a Liga-kupabeli nyitánynak, a Vasas elleni bajnoki ráhangolódásnak jó erőpróba lesz

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!