Sport

2013.09.03. 12:15

Csatárok, hátra a védelembe!

A Diósgyőr elleni labdarúgó Ligakupa-mérkőzésen Révész Attila új pozícióban próbálja ki néhány játékosát.

A Diósgyőr elleni labdarúgó Ligakupa-mérkőzésen Révész Attila új pozícióban próbálja ki néhány játékosát. Nyűg-e vagy inkább jó lehetőség a Ligakupában szerepelni egy olyan csapatnak, amely vélhetően nem nyeri meg a sorozatot (ezáltal nem tud vele pénzt keresni), de mégis csak játszhat élvonalbeli klubok ellen is? A kérdés a Kisvárda premierje kapcsán merült fel, hiszen az NB II. újonca szerdán 16.30-tól, az NB I-es Diósgyőr elleni találkozón először lép majd fel ebben a sorozatban.

– Is-is – adta meg a választ Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója. – Nyűg, mert a szokott heti edzésmunka némileg felborul, más terhelést kapnak a játékosok, mint olyan heteken, amikor csak bajnoki szerepel a programban. Ilyenkor is jó lenne csapatszinten edzeni, de a szerdán pályára lépők a meccs előtt és után a többiektől eltérő munkát kell, hogy végezzenek.

Abból a szempontból viszont jó lehetőség, hogy egyes játékosokat az eredeti posztjához képest más szerepkörben is ki tudok próbálni, gondolván arra, hogy mi történik akkor, ha valamelyik pozícióban kényszerből új embert kell bevetnem. Jelen pillanatban a védelem tűnik létszámhiányosnak, így a szerdai mérkőzésen kíváncsi leszek arra, hogy az eredetileg támadók közül Soós Tibor miként teljesít belső védőként és Farkas Márton jobbhátvédként. Az eredmény ezúttal teljesen másodlagos.

Noha a kisvárdaiak kacérkodtak a gondolattal, hogy az átigazolási időszak utolsó óráiban megerősítik a csapatot, végül nem akadt nagy hal a horogra. Beadták viszont a papírjait a hetek óta a csapattal készülő balhátvédnek, a kárpátaljai származású Molnár Róbertnek, aki immár magyar állampolgár, és ezáltal elhárult az akadálya a leigazolásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!