Sport

2013.10.10. 10:48

Bálint fantasztikus ütései

Nyíregyháza - Az ifjú golfozó serlegek és diplomák sokaságát szerezte a szlovákiai sorozaton.

Nyíregyháza - Az ifjú golfozó serlegek és diplomák sokaságát szerezte a szlovákiai sorozaton.

Az elmúlt hét végén a Cseh Open korosztályos bajnokaként indult meghódítani Szlovákiát Závaczki Bálint, a Nyírség Golf Klub ifjú titánja. A senicai Penati Golf Klub adott otthont az U.S. Kids Golf Open Championshipnek azon a pályán, amelyet Jack Niclaus, az eddigi legismertebb és legeredményesebb golfozó tervezett. Ennek tükrében nem meglepő, hogy egy komoly technikai felkészülést igénylő, nagy szintkülönbségekkel rendelkező pályán kellett helytállniuk a fiataloknak.

Az éves sorozat lezárását jelentő nyílt versenyen a két nap összesített eredményével alakult ki a végső sorrend. Bálint első napi csodálatos játéka (79 ütés ), a második napi fantasztikus, 72 ütéses eredménye esélytelenné tette a mezőny többi tagját a végső győzelemre. A tizenegy esztendős nyíregyházi tehetség 18 ütéssel utasította maga mögé riválisait, és szerezte meg az elsőséget. A versenyen egyébként több korosztályban száz induló vett részt.

A találkozó végeztével került sor az éves sorozat kiértékelésére is. Az öt különböző pályán rendezett és nyolc fordulóból álló viadalon Bálint lett a „legek embere”. A senicai győzelméért járó aranyérem, csak a kezdet volt. Ezután következtek a sorozat díjainak átadása és Bálintnak többször is a pódiumra kellett lépnie. A Nyírségi Golf Klub versenyzője vehette át a sorozat összesített elsőjének járó serleget, a „Best foreign player" (legjobb külföldi játékos) kupát, a „Hrác Roka” (az év játékosa) díját, valamint az Európa-bajnoki és a világbajnoki részvételre jogosító kvalifikációs diplomát.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!