Sport

2013.10.13. 18:58

Emlékezetes búcsú: szép volt, Fruzsi!

Nyíregyháza - A Fatum-NRK-Nyírsuli játékosa győzelemmel fejezte be játékos pályafutásást.

Nyíregyháza - A Fatum-NRK-Nyírsuli játékosa győzelemmel fejezte be játékos pályafutásást.

Egy klasszissal kevesebb... Nem kürtölte világgá, hogy vége – Botos Fruzsina csendben akart lelépni a sportág színpadáról. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapatának hatszoros bajnok (!) és hétszeres kupagyőztes ásza a Békéscsaba elleni mérkőzésen húzott szerelést utoljára: neki szólt a taps a Bem-iskola csarnokában. A meccs előtt a nyíregyházi vezetőség virággal, valamint tortakölteménnyel köszönte meg a búcsúzó klasszis megannyi emlékezetes alakítását, aki néhány nap múlva már Kanadában gombolyítja tovább élete fonalát.

A befejezés némileg könnyesre (bár Fruzsi keményen tartotta magát, azért a szeme gyanúsan csillogott...), de nem könnyedre sikeredett. Az exnyíregyházi Ilyés Bettinát nélkülöző csabaiak ugyanis mindent elkövettek, hogy elrontsák az estét – nem jártak sikerrel. Mindazonáltal nagy csatában kerekedett felül a nyírségi gárda: bajos lenne különbséget tenni, a három szett közül melyik szett volt a legnehezebb. Megsúghatjuk, egyik húzósabb volt a másik...

A soros pedig nagy rendező: a második játszmát éppen Botos Fruzsina okos „pötyizése” döntötte le. Naná, hogy boldogan csüngött nyakán Erdősné Balogh Erika, az NRK másik ikonja. Szép volt, lányok! Szép volt, Fruzsi!

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Fatum-Nyírsuli-NRK–Békéscsaba 3:0 (22, 23, 25)

Bem-iskola, 200 néző, v.: Nagy L., Csikós Z.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 4, Sikos P. 12, Erdősné 16, Andrejkovics 8, Botos F. 6, Roma F. 9. Csere: Petróczy (liberó), Berényi E. Edző: Balázs István.

Békéscsaba: Gerendeli 2, Iricanin 19, Papp D. 6, Soós N. 14, Kanizsai 6, Leidgeb 4. Csere: Molcsányi liberó), Szipn, Gyenge A. Edző: Kormos Mihály.

Ász: 8–5. Rossz nyitás: 5–14.

Mesterszemmel

Balázs István: – Szombaton szőlőt szüretelt a csapat, vasárnap a győzelmet takarította be – kiváló játékkal.

Kormos Mihály: – Gratulálok a Nyíregyházának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!