Sport

2013.10.23. 11:06

Kovács Richárd országos bajnokként készülhet junior EB-re

Nyíregyháza - Szabó Ferenc és Gönczi Alex bronzérmet szerezett a juniorok bajnokságán.

Nyíregyháza - Szabó Ferenc és Gönczi Alex bronzérmet szerezett a juniorok bajnokságán.

A hét végén Kaposváron rendezték az ökölvívó junior fiúk országos bajnokságát, amelyen 52 egyesület 161 versenyzője indult, megyénket két klub képviselte. Az NYVSC-Big Boxing tagjai közül Moldoványi Bence (46 kg, 11 induló) első versenyén vett részt és bár vereséget szenvedett, bizakodásra ad okot a teljesítménye! Szabó Ferencnek (48 kg, 9 induló) két meccset kellett nyernie a bronzéremért és az elődöntőben is csak megosztott pontozással veszített!

Kovács Richárd (57 kg, 16 induló) súlycsoportja telt-házas volt a nagykállói Budai Nagy Antal Szakközépiskola tanulója nagyon meggyőző teljesítményt mutatott, első két mérkőzését első menetes TKO-val, az elődöntőt 2–1-es pontozással míg a döntőt iskolabokszot bemutatva 3–0-ás pontozás nyerte!

Tatán fog készülni

A jelen lévő szakvezetésnek olyannyira tetszett a teljesítménye, hogy Kovács Richárdot választották a bajnokság legjobbjának! Ricsinek nincs sok ideje pihenni, mert 29-én utazik Tatára és onnan november 4-én Oroszországba a junior Európa bajnokságra!

A szintén nyíregyházi Gönczi Team SE színeit ketten képviselték. Horváth Dávid élete első ökölvívó mérkőzésén pontozással győzött, majd a későbbi bajnoktól kikapott.

Gönczi Alex első mérkőzését technikai KO-val nyerte, a második nap pontozásos győzelmet aratott. A harmadik napon a döntőbe jutásért MTK-ás versenyzőtől nagyon szoros, verekedős küzdelemben pontozásos vereséget szenvedett,így bronz éremmel térhetett haza.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!