Sport

2013.11.29. 13:25

Csütörtököt akarnak mondani

Nyíregyháza - Ha úgy menne a játék, mint a hétközi edzésen, akkor bármi megtörténhet a remeklő Kaposvár otthonában.

Nyíregyháza - Ha úgy menne a játék, mint a hétközi edzésen, akkor bármi megtörténhet a remeklő Kaposvár otthonában.

Adott egy csapat, amelyik a kezdeti három vereség után zsinórban hat győzelmet aratott és egy másik, amelyik eddigi kilenc meccséből csak egyet tudott megnyerni. Igaz, a nyíregyháziak (merthogy ők lennének az utóbbiak) eddig idegenben az eredményesebbek, és szombaton a férfi élvonal újabb bajnokiját a mostanában remeklő Kaposvár otthonában vívják meg.

– A Falco elleni vereség ellenére azt mondom, a Kecskemét elleni mérkőzés után sikerült rendbe rakni bizonyos dolgokat, játékban előreléptünk, de a könnyű kosárszerzési lehetőségeket ki kell használni, ez a fő tanulság – mondta az újabb mérkőzés előtt Horváth Imre, a Marso-NYKK szakmai igazgatója. – Reméljük, ezen is javítani tudunk.

Továbbra is azt érzem, hogy az elemzéseket követően, amikor tudtunk edzeni, akkor úgy tűnik, értik a játékosok, min kell változtatni. Ha ez a mérkőzésen is megvalósul, akkor bármi lehet. Reméljük, hogy az immár rendszeres csütörtöki remek edzésmunka egyszer végre a szombati mérkőzésen is meglátszódik majd.

Mit lehet kitalálni a tavalyi elődöntős, a jelek szerint ebben az évben is a legjobbak közé vágyó somogyiakkal szemben?

– El kell ismerni a Kaposvár remek sorozatban van, játékosai duzzadnak az önbizalomtól, jól sikerült a légióscseréjük is, egyben van a csapatuk – így a korábban Kaposváron is megfordult szakember. – Ezzel együtt úgy gondolom, elsősorban rajtunk múlik majd, hogy mit tudunk kihozni ebből a mérkőzésből.

Bodnár Tibor

Ezek is érdekelhetik