Sport

2013.11.12. 10:52

Egyedüliként a húszas átlag felett

A hazai premierre váró NYKK irányítója, Dyricus Simms-Edwards lett az előző forduló játékosa.

A hazai premierre váró NYKK irányítója, Dyricus Simms-Edwards lett az előző forduló játékosa.Korábban is volt már rá példa, hogy nyíregyházi játékos lett az élvonalbeli férfibajnokság gólkirálya, 2008/2009-ben Roy Booker, rá egy évre a Marso-NYKK-hoz éppen most visszatért Jara Rubin Doyne végzett az élen. Sérüléséig a csapat tavalyi irányítója, Anthony Nelson is sokáig vezette a pontszerzők-listáját.

Úgy tűnik, ezúttal is van olyan amerikai játékosa a nyíregyházi csapatnak, aki jó eséllyel pályázik a gólkirályi címre, hiszen hét forduló eltelte után Dyricus Simms-Edward hatalmas előnnyel áll az élen. Az őszi első, zalaegerszegi győzelem alkalmával 30/9 pontig jutott (ez nem idényrekord, hiszen a nyitó fordulóban Pakson 37 egységig jutott), a légióscsere után immár főként irányítóként szereplő kosaras 24.29 pontot átlagolt, és a teljes mezőnyben ő az egyedüli, aki húsz pont feletti mutatóval rendelkezik. A második helyen a pécsi Veljko Budimir áll 19.71-es értékkel. Simms-Edwards harmadszor került be a forduló válogatottjába, és 34-es értékindex-pontjával először harcolta ki a forduló játékosa címet.

A nyíregyháziak vasárnap hazai környezetben is bemutatkoznak, a csapat ellenfele a kiválóan rajtoló Kecskeméti TE lesz a bujtosi csarnokban. Az üzemeltető Nyírsuli Kft.-től kapott információ szerint a parketta lerakásával időben végeznek a kivitelező munkatársai, így nem lesz akadálya a mérkőzés megrendezésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!