Sport

2013.11.25. 13:47

Egyszeri és megismételhetetlen?...

Deskó Dávid tizenegy gólt szerzett a Nyírmeggyes elleni meccsen - ettől még nem változik az élete.

Deskó Dávid tizenegy gólt szerzett a Nyírmeggyes elleni meccsen - ettől még nem változik az élete. Deskó Dávidnak nem kell magyarázkodnia. Ő tette a dolgát. Nem is akárhogy. Tizenegy gólt hintett a Nyírmeggyes elleni meccsen. A Vásárosnamény pedig 14–0-ra tömte ki megyei másodosztályú ellenfelét.

Az már más tészta, milyen küzdelemsorozat és milyen mérkőzés az, amelyben a 43. és 69. perc között nyolcszor tud valaki a kapuba találni. Márpedig az ominózus időszakban a beregiek futballistája ennyiszer ,,csengetett”! Holmi sörmeccsen sem egyszerű mulatság mondjuk mesterhármast gyártani, nemhogy bajnoki összecsapáson. Bár az összecsapás ebben az esetben erős túlzásnak tűnik...

Persze, nem a huszonegy éves csatár bűne, hogy a Kelet-Magyarország-csoportban ilyen is előfordulhat. Ráadásul nem is ritka, mint a fehér holló, hogy cipóra vernek egy-egy legénységet. A Mérk-Vállaj például az őszi tizenöt fellépésen egy híján száz gólt kapott. Tény, ami tény, a naményi támadó egyetlen mérkőzésen megduplázta eddigi góljai számát: immár huszonkettőnél tart a szezonban.

– Az elmúlt négy-öt meccsen nem úgy sültek a dolgok, ahogy szerettem volna, ennek az is oka, hogy munkahelyei elfoglaltság miatt nem tudtam rendesen edzésre járni – kezdte kissé meglepő információval Deskó Dávid. Mindez arra utal, közel sem csúcsformában "futott neki" a szombati mérkőzésnek. – A heti három alkalomból, jó, ha egyen megjelentem, ez kevés... Ahhoz, hogy tartósan az élcsoporthoz tartozzunk ennyi gyakorlásra szükség van. Egy edzés nem elég, hogy kiemelkedőt nyújtsak. Az elmúlt napokban kétszer is a csapattal készülhettem,, mindjárt jobban ment a játék is. Ez azért hihetetlen... Kérem, azt írja le, a társak nélkül nyilván nem sikerült volna, nagyon jó labdát kaptam. Egy-két helyzetet még így is elrontottam, ami a végén már nem bosszantott, de közben igen.

Csúcstermelés ide, vagy oda, Deskó Dávid a jelek szerint leszámolt azzal, hogy karriert építsen a magyar labdarúgásban. Miként azzal is tisztában van, bár nem ő tehet róla: a komolytalanság határát súrolja egy-egy megye kettes találkozó.

– Ebben az osztályban sajnos, gyakran megesik, hogy súlyos vereség szenved egy-egy csapat. Ez a csoport sem olyan kiegyensúlyozott, mint amelyben legutóbb szerepeltünk, értékén kell kezelni a fölényes győzelmeket. Szó nincs arról, hogy én most haj, de nagy futballistának képzelném magam, tudom, mennyit ér az egész. Egyszeri és valószínűleg megismételhetetlen, ami történt, ennek, persze örülök. Korábban játszottam a megye egyes mándoki csapatban, majd az NB III-as Nyírmadában, de váltanom kellett. Tanulmányi és egyéb elfoglaltság miatt nem sikerült megfelelni az elvárásoknak. Nem szégyellem, így történt.

Természetesen szeretnék minél jobb eredményeket elérni, ugyanakkor a munka legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!